Modernizovana usluga poslovne štampe

Primena modernih i upravljivih sistema štampe donosi uštede, a još je bolje kada se u jedinstvenu celinu uključi i upravljanje dokumentima. Zato nas je zainteresovao servis OptimalQuickPH koji nudi kompanija Perihard.

PCPress.rs ImagePapirni dokumenti su „preživeli“ sva obećanja o kancelariji bez papira, a onda su se i dokumenti u elektronskom obliku raširili na sve strane. Od „starijih rođaka“ su nasledili neprijatnu osobinu da se motaju tu oko nas i smetaju nam kada nam nisu potrebni, a kada nam zatrebaju nikako da ih pronađemo. OptimalQuickPH, najnaprednije i najkomplesnije rešenje kompanije Perihard, nastao je mešanjem vrhunske tehnologije, softvera za upravljanje štampom, softvera za upravljanje dokumentima i drugim savremenim alatima i znanjima zasnovanim na akumuliranom Perihardovom iskustvu u ovim poslovima. Rešenje se temelji na Canonovom DMS softveru „Therefore“ dok ostali elementi mogu biti multivendorski iako je Perihard poznat kao „Canon Advanced Office Solution Partner“. Sve to je začinjeno visokim nivoom standardizacije.

Šta OptimalQuickPH donosi?

Dobit od primene OptimalQuickPH usluge se vidi u kontroli svih troškova tokom životnog ciklusa tehnologije, takozvani TCO, dostizanju maksimalnog nivoa bezbednosti podataka, visokom nivou prilagodljivosti, centralizovanom upravljanju štampom i dokumentima i pojednostavljenju procesa rada što se ogleda u smanjenju administrativnih troškova i do 70 posto.

Do ovih dobitaka OptimalQuickPH vas vodi kroz pet koraka. Prvi je analiza postojećeg stanja. Tu stručnjaci Periharda otkrivaju sve za ovaj posao važne male tajne sistema koji treba da se optimizuje. Dakle, pod lupom su ciljevi, zahtevi, procesi, uticaj okoline i navike klijenata – postavljaju se temelji nove strategije upravljanja dokumentima i štampom, uz definisanje poslovnih procesa i upravljanja dokumentima implementacije sigurnosnih mehanizama.

Sledi projektovanje sistema koji će optimizovati način na koji se štampaju i arhiviraju dokumenti. Ovaj posao uključuje izradu predloga koji hardver, softver i usluge treba da se koriste, dokumentovanje i testiranje predloženog rešenja. Na kraju tu su i potvrda o usklađenosti sa politikom štampe, kao i procena budžeta.

Korak unapred

Treći korak, tranzicija i transformacija je veoma delikatan i ponekad stresan po zaposlene, ali Perihard čini sve kako bi i ovaj posao bio završen u optimalnom roku, uz najmanje moguće remećenje radnog procesa i navika korisnika. Dva poslednja koraka su obuka korisnika, podrška i upravljanje flotom štampača, skenera i kopir‑mašina, te njihovo proaktivno i interventno održavanje i konfigurisanje prema novonastalim potrebama. A da bismo znali kako i koliko koristite sistem, tu je proaktivni nadzor i kvalitetne analize na osnovu kojih korisnik i Perihard uvek mogu da imaju pogled u budućnost, odnosno da sistem uvek unapređuju i usklađuju sa potrebama. OptimalQuickPH čini da kompanija uvek ima optimalan, moderan i za korišćenje jednostavan i finansijski transparentan sistem štampe i upravljanja dokumentima.

Firma od poverenja

CompTIA, vodeće nezavisno telo za sertifikaciju u oblasti kompjuterskih tehnologija, je od jeseni u svoj direktorijum uvrstio Perihard kao brend kojem treba verovati kada su u pitanju usluge i rešenja u oblasti upravljanja štampom.

PCPress.rs ImagePovodom akreditacije, Bogdanka Pešić direktor Periharda je istakla: „Usluga i ekologija su srž našeg posla, a holistički pristup svakom klijentu naša ključna vrednost i snaga. Pored brojnih firmi na tržištu koje se predstavljaju kao pružaoci usluge poslovne štampe, Perihardova vodeća pozicija sada je dobila i svoje nezavisno priznanje. Našim klijentima želimo da pružimo ne samo odličan hardver i potrošni materijal već i integraciju sa softverom i uslugama upravljanja dokumentima. Kompetencije koje gradimo kroz Canon‑ov edukativni program garancija su našim klijentima da rade sa pouzdanim partnerom.“

perihard.com

Ivan Milanović

(Objaljeno u PC#250)

Pogledajte i: AETEK mrežna rešenja za video nadzor industriju
Facebook komentari: