Moderno pretraživanje: Bing Chat dobija AI pojačanje

Bing Chat neprestano poboljšava kvalitet korisničkog iskustva, a poslednji dodatak je Visual Search – funkcija koja kombinuje GPT-4 model kompanije OpenAI s pretraživanjem slika.

PCPress.rs Image

Drugim rečima – pretraživanje interneta, a posebno slika, postaje interaktivno iskustvo. To znači da Visual Search u Chat-u omogućava otpremanje slika, a kako bi se brže i lakše pronašli slični sadržaji. Bing Chat otpremljene slike analizira, pa nakon toga nudi korisne informacije o onome što se na njima nalazi. To mogu da budu fotografije s odmora, ili snimak onoga što imate u frižideru.

Dovoljno je da se slika pošalje u Bing Chat, nakon čega je AI alatka tumači. Kad završi s tim korisnik može da postavlja pitanja u vezi s onim što se na nekoj slici vidi. Na taj način se potpuno menja način na koji se do sada dolazilo do informacija na internetu, a oni koji su funkciju testirali kažu da obećava.

Pretraživanje informacija uz pomoć slika je prava mala revolucija, a funkcija je već dostupna u okviru Bing pretraživača za desktop, te Bing aplikacije.

Pročitajte i:  Nova verzija Chat-GPT-a može da uči matematiku i flertuje

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari: