Data centri 2024

Morzeova azbuka na Gboard-u

Tokom Google I/O konferencije koja se trenutno održava u Mountain View-u, kompanija je najavila da će Gboard uskoro podržati Morzeovu azbuku, potez inspirisan od strane developera Tania Finlayson koja komunicira kroz pokretne glavom koji su prevode u Morzeovu azbuku, a zatim u govor. Ona i njen suprug su se udružili sa Google-om da bi Morzeovu azbuku uveli na Gboard, a Finlayson je rekla u izjavi: „Veoma sam uzbuđena što Gboard sada poseduje Morzeovu tastaturu koja omogućava Switch Access-u, sa različitim podešavanjima da se prilagodi jedinstvenim potrebama većeg broja ljudi.“

PCPress.rs Image

Morzeova azbuka za Gboard dolazi sa podešavanjima koja korisnicima omogućavaju prilagođavanje tastature tako da odgovaraju njihovim specifičnim potrebama i mogu se koristiti zajedno sa Switch Access-om, koji korisnicima omogućava interakciju sa Gboard-om preko spoljnih uređaja. Kao i kod tradicionalne funkcije, korišćenje Morzeove azbuke sa Gboard-om uključiće Google-ove AI predloge za tekst.

Uz uvođenje Morzeove azbuke na Gboard, Google je takođe objavio i vodiča koji će korisnicima pomoći da nauče kako da komuniciraju sa Morzeovom azbukom, posterom koji možete odštampati i karticama koje sadrže piktograme korišćene u vodiču, kao i aplikaciju „text-to-speech“ koja uključuje Morzeovu azbuku. Sva tri su eksperimenti, koje možete da pogledati na Google-ovoj Experiments stranici, a Google ohrabruje druge da se priključe i prijave svoj eksperiment. Morzeova azbuka za Gboard beta je dostupan počevši od današnjeg dana na Androidu i na njihovoj stranici možete saznati kako da ga podesite.

Pročitajte i:  Google.org pokreće AI akcelerator program vredan 20 miliona dolara

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,