BIZIT plus

Motorola Edge 20 Pro – Na ivici uspeha

Motorola je „zagrizla” i ponudila neverovatne cene za celu Edge 20 seriju telefona. Vodeći model Edge 20 Pro prodaje se za 60.000 dinara, nudeći karakteristike telefona čija je cena šestocifrena, izraženo u dinarima. Za te pare dobija se mnogo – dobar hardver, puno memorije i skladišnog prostora, fenomenalan ekran visokog osvežavanja, moćne kamere… Ima li tu nekog trika ili je prosto reč o fantastičnoj kupovini?

PCPress.rs Image

I to smo dočekali – cena ovog telefona je u Srbiji gotovo 200 evra niža u odnosu na evropsku! Uz naklon domaćoj kancelariji Motorole i čuđenje kako su to izveli, u samom startu se postavlja pitanje kako je Motorola uspela da spakuje toliko toga u ovaj telefon. Definitivno je neko dao zeleno svetlo da se ide punom parom, i ne samo Pro model već čitava Edge 20 serija puca na veliko!

Sjajne karakteristike

Hoće li im to uspeti ili ne, tržište će dati odgovor. U međuvremenu, kreirali su vraški dobar telefon koji vrhunske karakteristike čini dostupnim gotovo svima. Dizajn je pomalo konzervativan, ali moderan, sa staklom pozadi i Corning Gorilla Glass 5 zaštitom preko ekrana. Pomenuti ekran rezolucije 2400 × 1080 tačaka od 6,7 inča je OLED tipa, s osvežavanjem od čak 144 Hz!

Pročitajte i:  Novi Motorola edge 50 telefoni pomeraju granice svojim dizajnom, specifikacijama i kamerama

PCPress.rs Image

Skener otiska prsta smešten je u bočni taster za uključivanje, a sa suprotne strane je taster za pozivanje Google asistenta. Zvučnik je smešten s donje strane – kažemo zvučnik u jednini, jer telefon ne podržava stereo-zvuk. Nema 3,5-mm konektora. Telefon podržava „dizajn koji odbija vodu”, što znači da je otporan na realne scenarije u kojima može doći do kvašenja, poput kiše ili prosipanja tekućine po telefonu – ne i na potapanje u vodu.

PCPress.rs Image

Hardverski i softverski zaokružen

Hardverski se oslanja na Snapdragon 870 5G, što je rešenje koje čak preferiramo u odnosu na nešto potentniji, ali i znatno vreliji Snapdragon 888. CPU će se lako izboriti ne sa aktuelnim, već sa svim izazovima koji će doći u predstojećim godinama, a Adreno 650 GPU sjajno radi u popularnim igrama. Prisutno je 12 GB RAM-a, a koristi se 256 GB brzog UFS 3.1 skladišta. Baterija od 4500 mAh donosi dvodnevni rad – ukoliko budete iole štedljivi lako ćete izgurati puna dva dana, više igranja će rezultovati danom do danom i po autonomije. Punjač od 30 W se isporučuje u pakovanju.

Pročitajte i:  Xiaomi 14: Mali i ubitačan

PCPress.rs Image

Softver koji Motorola koristi je Android 11 u praktično izvornom obliku. Jedini dodatak stiže u vidu Moto Experiences podrške, koja donosi određene gestove i automatizacije koji podižu upotrebljivost telefona na još viši nivo. U svakom praktičnom smislu, ovo je izvorni Android. Motorola je donela i Ready For, jednostavan mehanizam povezivanja USB-C – to – HDMI kablom, kojim se jednostavno i efikasno telefon pretvara u PC računar. Telefon se poveže u monitor i uz Bluetooth tastaturu i miša možete biti produktivni kao i na klasičnom računaru. Sjajna stvar u praksi!

Softver Motorola Edge 20 Pro telefona

Odlična kamera

PCPress.rs Image

Kamera je zvezda ovog telefona. Edge 20 Pro stiže sa sistemom tipičnim za telefone visoke klase – 108 MP glavna kamera, ultrawide kamera od 16 MP, kao i telefoto periskopska kamera sa 5X zumom! Rezultat je odličan! Kamera sistem funkcioniše veoma dobro, a bio bi apsolutno vrhunski da je stabilizacija prisutna i na glavnoj kameri, a ne samo na periskopskoj.

Kako god, fotografije su izuzetno dobre, detaljne, odličnih boja i dinamike. Podržano je čak i 8K video-snimanje, ali bismo preporučili 4K video za najbolji rezultat. Prednja kamera od 32 MP je takođe veoma dobra i pravi odlične selfije.

Zum: Normal 1x, ultrawide 0.5x i 5x, redom sleva na desno

Motorola Edge 20 Pro je skoro pa idealan telefon. Stabilizacija na glavnoj kameri, stero-zvučnici, pa i izdašnija baterija nešto su što bi svako pozdravio. Ipak, sa cenom od 60.000 dinara, te potpuno bezbrižnom kupovinom koju omogućava akcija Probaj Motorolu, gde možete telefon vratiti u roku od 30 dana ako niste zadovoljni bez ikakvih dodatnih pitanja, zaista nema previše smisla prebacivati mu bilo šta. Reč je o jednoj od najboljih i najpametnijih kupovina danas. Vrhunski telefon po odmerenoj ceni.

Pročitajte i:  Nova Samsung Galaxy A serija ponovo pomera granice

PCPress.rs Image

Korisna adresa: motorola.com/rs/sr/home

Facebook komentari: