BIZIT plus

Motorola G54 Power Edition: Puno svega za malo para

Veliki posao Motorola je napravila upravo u kategoriji budžetnih telefona. Danas praktično svakome možete bezbedno preporučiti Moto uređaj iz ove kategorije kao solidnu kupovinu. Da li isto važi i za Motorola G54 Power Edition novajliju?

PCPress.rs Image

Osvežavanje čitave linije pristupačnih telefona dokazuje da Motorola nema nameru da posustane u bilo kom pogledu. Odlični rezultati u inostranstvu i na domaćem tržištu potvrda su da je strategija bila dobra. Motorola G54 Power Edition je deo te inicijative, a sufiks jasno sugeriše da je reč o modelu s gabaritnom baterijom, baš kao i kod nekadašnjih Power Edition modela. Da odmah u startu otkrijemo veliki adut telefona – bateriju od čitavih 6000 mAh, koja se puni snagom 33 W. Drugim rečima, ovo je telefon koji dugo traje. Pride, proizvođač je toliko uveren u ovu bateriju da je omogućio reverzibilno punjenje, pa tako ovaj telefon možete koristiti i kao power bank da punite druge uređaje.

PCPress.rs Image

Još jedna karakteristika „jesenje garniture” jeste korišćenje Dimensity čipsetova kompanije Mediatek. Tako je i sa G54 Power Edition modelom – oslanja se na Mediatek Dimensity 7020, koji karakteriše osmojezgarni procesor s dovoljno snage za sve osnovne potrebe, a skupa s IMG BXM-8-256 GPU-om omogućava svakodnevan fluidan rad. Konfiguracija koja će biti dostupna u Srbiji prilično je izdašna po pitanju memorijske konfiguracije – 12 GB sistemske memorije i 256 GB skladišta zaista su sjajni u ovoj klasi, te omogućavaju da smestite puno multimedije na telefon, a tolika količina sistemske memorije jasno sugeriše da Motorola veruje da ćete ovaj telefon dugo koristiti i da će on zadržati upotrebnu vrednost daleko u budućnosti.

Pročitajte i:  Iskoristite svetlost sa TECNO Spark 20 serijom

Po starom dobrom običaju, Motorola isporučuje telefon s praktično čistim operativnim sistemom Android. U pitanju je Android 13, s nekoliko Moto dodataka kojima se unapređuje funkcionalnost telefona. Još jedna pozitivna stavka jeste prisustvo stereo-zvučnika solidnog kvaliteta, koji stižu pride s Dolby Atmos i Moto Spatial Sound tehnologijama. G54 PE karakteriše otpornost na prskanje tekućinama, iako nema zvaničan IP rejting. Skener otiska prsta je smešten u bočni taster za uključivanje, na poziciji koju smatramo najboljom. Spomenimo još i prisustvo 3,5-mm konektora, što takođe treba istaći i pohvaliti u današnje vreme kada se svi utrkuju da eliminišu analogne konektore. Najzad, 6,5-inčni ekran je IPS tipa, osvežavanja 120 Hz.

PCPress.rs Image

Sistem kamera je relativno tipičan za telefone ove kategorije, s ponekom prednošću tu i tamo. Recimo, koristi se senzor od 50 Mp s faznim autofokusom, koji možete naći na većini telefona ove kategorije, ali ovde dolazi s optičkom stabilizacijom. Drugi senzor je ultraširokougaoni, od 8 Mp, ali unapređen autofokusom, što je retkost u ovoj klasi, te vrši dvostruku funkciju kao macro kamera, što je svakako bolje od kombinacije senzora od 50 Mp i nekog malog macro senzora, budući da omogućava sasvim pristojne ultraširokougaone snimke. Dakle, ukupan rezultat je korektan, i među boljima u ovoj kategoriji. Slično možemo reći za selfi kameru od 16 Mp. Video je i na prednjoj i na zadnjoj kameri ograničen na 1080p u 30 fps, što je opet u granicama očekivanja.

PCPress.rs Image

Ukupan utisak koji Motorola G54 Power Edition ostavlja veoma je pozitivan. Naći ćete telefone koji u nekom segmentu nude više, još mnogo onih koji u gotovo svemu nude manje, ali ukupan balans je veoma dobar i deluje baš kako treba. Predstavlja jednu od pametnijih kupovina na tržištu i možemo ga komotno preporučiti svima kojima je potreban solidan budžetni telefon. Drugim rečima, da odgovorimo na pitanje kojim smo počeli – Motorola nastavlja stazom koju je utabala.

Pročitajte i:  Novi Motorola edge 50 telefoni pomeraju granice svojim dizajnom, specifikacijama i kamerama

Korisna adresa: motorola.com/rs/sr

Facebook komentari: