ASUS pomera granice sa svojim novim laptopovima

Nakon gejmerskog portfolija, ASUS je na CES-u predstavio i niz laptopova namenjenih kućnim i poslovnim korisnicima. Izdvojili smo najzanimljivije.

PCPress.rs Image

ASUS Zenbook Duo (2024)

Počasno mesto je pripalo modelu ASUS Zenbook Duo (2024) UX8406, prvom laptopu na svetu sa dva 14“ OLED ekrana. Ovaj premijum uređaj nudi neslućene mogućnosti za korišćenje u različitim situacijama. Možete ga koristiti u različitim režimima, pa će odgovarati velikom broju korisnika.

Zahvaljujući tome što ima dva 14″ 3K 120 Hz ASUS Lumina OLED 16:10 ekrana, radna površina odgovara ekranu veličine 19,8“. Uz to, težak je samo 1,35 kg, pa ga je lako nositi, gde god da krenete. Obično se od ovakvih uređaja ne očekuju vrhunske performanse, pa prijatno iznenađuje podatak da ASUS Zenbook Duo (2024) UX8406 pokreće Intel® Core Ultra 9 procesor.

Zahvaljujući tome što ima Neural Processing Unit (NPU), ovaj procesor sve zadatke koje koristi veštačka inteligencija (AI) obavlja neverovatno brzo. Uz laptop se dobija i odvojiva Bluetooth tastatura pune veličine, sa ugrađenim touchpad-om, pa ne morate brinuti za produktivnost. Impresionira što ovakav uređaj poseduje US MIL-STD-810H sertifikat izdržljivosti, koji garantuje kvalitet izrade i izdržljivost. Baterija kapaciteta čak 75 Wh garantuje dobru autonomiju.

Pročitajte i:  ASUS predstavio kompletan Copilot+ PC portfolio na Computex 2024 sajmu

ASUS Zenbook 14 OLED UX3405 i UX3406

Ova dva nova modela poprilično liče jedan na drugi, ali imaju i nekoliko bitnih razlika. ASUS Zenbook 14 OLED UX3405 pokreće novi Intel® Core Ultra procesor (od Ultra 4 125H do Ultra 9 185H), dok je kod modela UX3406 osnova novi AMD Ryzen 8840HS. Iako imaju kompletno kućište od metala, oba modela su veoma lagana, samo 1,2 kg, a debljina im je svega 14,9 mm, što ih svrstava u kategoriju ultraportabilnih laptopova.

Kao što se iz imena da naslutiti, za prikaz slike je zadužen fantastični 14″ 16:10 3K (2880 x 1800) ASUS Lumina OLED ekran, sa maksimalnim osvetljenjem do 600 nita. Oba modela poseduju napredne AI mogućnosti, a UX3406 ima i poseban Copilot taster, koji korisnicima omogućava da brzo i lako pristupe Windows 11 AI alatima. Odlikuju se velikom baterijom (75 WH), koja u kombinaciji sa štedljivim procesorima omogućava celodnevni rad bez upotrebe punjača. Poseduju Harman Kardon serifikovane zvučnike, pa ćete uz njih uživati i u multimedijalnim sadržajima.

Pročitajte i:  Prvi put kod nas: ASUS ProArt kreativni skup

ASUS ExpertBook

ASUS nije zaboravio ni poslovne korisnike. Iako će i kućni korisnici uživati u blagodetima veštačke inteligencije, čini se da će, bar u početku, veću korist imati poslovni korisnici. Zato novi ExpertBook modeli imaju Intel Core Ultra procesore optimizovane za veštačku inteligenciju. Napredne AI mogućnosti će poboljšati produktivnosti i unaprediti sigurnost nove ExpertBook generacije laptopova. Od ovogodišnjih noviteta izdvojili smo ASUS ExpertBook B5 i ASUS ExpertBook B3.

Odlikuju se, za ExpertBook seriju sada već podrazumevanim, izuzetnim kvalitetom izrade, koji je potvrđen i MIL-STD 810H sertifikatom izdržljivosti. Oba modela će biti dostupna u dve veličine – sa ekranom 14“ i 16“ (B5404/B5604 i B3604/B3404). ExpertBook B5 ima sve što očekujete od dobrog poslovnog laptopa, počev od BIOS-a optimizovan za poslovne korisnike, pa do brojnih dodataka za autentifikaciju koji unapređuju sigurnost – infra-crvena kamera , čitač otiska prsta i čitač smart kartica. Kućište je napravljeno od aluminijuma i magnezijum-aluminijum legure, pa ne čudi što je težak samo 1,29 kg.

ExpertBook B3 ima i 4G LTE opciju, za sve koji žele da budu povezani na internet, bez obzira gde se nalaze.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,