Motorola je razvila posebnu tehnologiju koja zvuk telefona podiže na nov nivo

Telefoni su odavno postali adekvatna zamena za brojne multimedijalne uređaje, pogotovo kada smo u pokretu. Međutim, kako bismo maksimalno uživali u omiljenim serijama, filmovima, igrama i muzici, pored odličnog ekrana potreban nam je i podjednako kvalitetan zvuk.

PCPress.rs Image

Mnogi proizvođači oslanjaju se na spoljne kompanije i njihove proizvode za unapređenje zvuka, kao što je Dolby Atmos, ali ima i onih koji su otišli dalje i razvijaju sopstveni softver koji zvuk podiže na nov nivo.

Jedna od tih kompanija je i Motorola, koja pored Dolby Atmos tehnologije, korisnicima nudi i sopstvenu Moto Spatial Sound tehnologiju. Iako Dolby Atmos takođe nudi ovaj vid prostornog zvuka, Motorolina tehnologija donosi određena unapređenja koja dodatno oplemenjuju zvuk.

Kako Spatial Sound tehnologija funkcioniše?

Spatial Sound tehnologije pojačava prostorni osećaj zvuka koji slušate tako što simulira proces kroz koji ljudi primaju i procesuiraju zvuk u glavi.

Zahvaljujući ovoj tehnologiji, korisnici imaju osećaj da ih muzika ili filmski zvuk okružuju i percipiraju ga u tri dimenzije.

PCPress.rs Image

Prednosti Spatial Sound tehnologije

Spatial Sound tehnologija zvuku dodaje još jedan sloj i ljudima pruža osećaj kao da se nalaze u centru akcije jer ih zvuk okružuje i dolazi iz različitih pravaca.  Motorolinu novu tehnologiju moguće je koristiti sa žičanim ili bežičnim slušalicama, kao i ugrađenim zvučnicima telefona.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy S24 serija: siguran put do savršenog snimka

Opciju Spatial Sound na podržanim telefonima veoma je lako aktivirati unutar podešavanja zvuka (Sound&Vibration). Motorola Spatial Sound tehnologija trenutno je dostupna na ThinkPhone pametnom telefonu, a u budućnosti će biti deo kompanijinih premijum uređaja.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,