Kako da prilagodite Gboard tiles

U slučaju da niste primetili, Google je nedavno predstavio zanimljivo novo ažuriranje za Gboard.

PCPress.rs Image

Promena rasporeda Gboard-a je super laka

Sada možete da promenite raspored Android tastature i kreirate sopstvenu verziju Gboard-a. Ovo se može uraditi prilagođavanjem malih „pločica/tiles“ unutar Gboard-a. Dok se malo dugme mikrofona za kucanje glasom ne može pomeriti, sve ostalo možete da promenite. Zanima vas proces? Evo šta treba da uradite da biste prilagodili Gboard pločice.

  • Počnite da kucate bilo gde da biste otvorili Gboard na telefonu.
  • Dodirnite tiles ikonu na Gboard-u.
  • Držite i prevucite prečice da biste ih preuredili.
  • Možete da promenite redosled pločica ili da ih zamenite opcijama u traci ispod.
  • Kada budete zadovoljni Gboard rasporedom, dodirnite ikonu pločica ili strelicu okrenutu nadole da biste je sačuvali.

Promena rasporeda Gboard-a je super laka. Takođe nije potrebno vreme da prilagodite pločice i sačuvate željeni raspored. Možete da pomerate pločice kao što su Google prevodilac i dugme za temu da biste videli šta vam se sviđa. Kada budete zadovoljni, sve što je potrebno je prevlačenje unazad da biste dovršili promene.

Gbaord je fantastična Android tastatura koja se ne može porediti ni sa jednom drugom. Nigde drugde nećete naći tako sveobuhvatnu i inteligentnu aplikaciju za tastaturu. Postoje pametne i korisne funkcije kao što su clipboard i minijaturni Google translate vidžet ugrađen direktno u tastaturu u obliku pločica.

Ostale pločice uključuju dugmad za pristup podešavanjima, jezicima, GIF-ovima, emodžijima, temama, stikerima, uređivaču teksta, režimu za jednu ruku i plutajućem režimu za Gboard. Takođe možete da delite Google-ovu omiljenu aplikaciju za Android tastaturu sa drugim ljudima pomoću dugmeta za deljenje.

Ima toliko toga da se voli u vezi sa svim ovim malim alatima i opcijama. Čak su i emodžiji uzbudljivi, jer možete da ih kombinujete i koristite za kreiranje sopstvenih mešapa u Gboard Emoji Kitchen. Veoma je zabavno isprobavati različite kombinacije i slati ih kada je pravi trenutak.

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: