PC Press Studio

Kako da prilagodite Gboard tiles

U slučaju da niste primetili, Google je nedavno predstavio zanimljivo novo ažuriranje za Gboard.

PCPress.rs Image

Promena rasporeda Gboard-a je super laka

Sada možete da promenite raspored Android tastature i kreirate sopstvenu verziju Gboard-a. Ovo se može uraditi prilagođavanjem malih „pločica/tiles“ unutar Gboard-a. Dok se malo dugme mikrofona za kucanje glasom ne može pomeriti, sve ostalo možete da promenite. Zanima vas proces? Evo šta treba da uradite da biste prilagodili Gboard pločice.

  • Počnite da kucate bilo gde da biste otvorili Gboard na telefonu.
  • Dodirnite tiles ikonu na Gboard-u.
  • Držite i prevucite prečice da biste ih preuredili.
  • Možete da promenite redosled pločica ili da ih zamenite opcijama u traci ispod.
  • Kada budete zadovoljni Gboard rasporedom, dodirnite ikonu pločica ili strelicu okrenutu nadole da biste je sačuvali.

Promena rasporeda Gboard-a je super laka. Takođe nije potrebno vreme da prilagodite pločice i sačuvate željeni raspored. Možete da pomerate pločice kao što su Google prevodilac i dugme za temu da biste videli šta vam se sviđa. Kada budete zadovoljni, sve što je potrebno je prevlačenje unazad da biste dovršili promene.

Pročitajte i:  Gboard za Android bi mogao znatno olakšati promenu visine tastature

Gbaord je fantastična Android tastatura koja se ne može porediti ni sa jednom drugom. Nigde drugde nećete naći tako sveobuhvatnu i inteligentnu aplikaciju za tastaturu. Postoje pametne i korisne funkcije kao što su clipboard i minijaturni Google translate vidžet ugrađen direktno u tastaturu u obliku pločica.

Ostale pločice uključuju dugmad za pristup podešavanjima, jezicima, GIF-ovima, emodžijima, temama, stikerima, uređivaču teksta, režimu za jednu ruku i plutajućem režimu za Gboard. Takođe možete da delite Google-ovu omiljenu aplikaciju za Android tastaturu sa drugim ljudima pomoću dugmeta za deljenje.

Ima toliko toga da se voli u vezi sa svim ovim malim alatima i opcijama. Čak su i emodžiji uzbudljivi, jer možete da ih kombinujete i koristite za kreiranje sopstvenih mešapa u Gboard Emoji Kitchen. Veoma je zabavno isprobavati različite kombinacije i slati ih kada je pravi trenutak.

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *