Motorola lansira telefon sa kamerom ispod displeja

Motorola će uskoro predstaviti Moto Edge X30, izdanje telefona sa kamerom ispod ekrana. Telefon će, verovatno, imati iste karakteristike kao Edge X30. Očekuje se da još nekoliko proizvođača predstavi telefone sa ovakvim tipom selfi- kamere.

PCPress.rs Image

Telefoni sa kamerom ispod displeja koristili su se i ranije, ali je kvalitet slike manji nego u slučaju standardnih telefonskih kamera. Telefoni koji je imaju, koriste niskorezolutno područje ekrana iznad senzora selfi- kamere ili koriste manje piksele u ovom delu, koji dozvoljavaju da svetlost prođe kroz selfi- kameru. Pored Motorole, na svojim verzijama telefona za pod-ekransku selfi kameru rade i Samsung, Realme, Xiaomi, Oppo, and Vivo.

Karakteristike budućeg telefona

Kao što smo pomenuli, izdanje Edge X30 biće slično postojećem Edge X30, koji ima 10-bitni, 6.7- inčni OLED displej (1080 x 2400 piksela), kompatibilan sa HDR10+ i podržava brzinu refresh-a od 144 Hz. SoC je Snapdragon 8 Gen 1 i ide sa memorijom do 256GB UFS 3.1 i 12GB RAM-a. I pored podležuće kamere, selfi kamera bi trebala da bude 60MP. Sistem trostruke pozadinske kamere ostaće isti: 50MP glavne kamere, sa 50MP kamerom širokog ugla i osnovnim senzorom dubine 2MP. Osim ovoga, telefon će imati stereo zvučnike, bateriju od 5000 mAh, sa brzinom punjenja od 68W, bočnim senzorom otiska prsta i Android 12 softverom.

Pročitajte i:  vivo predstavio X80 Lite 5G pametni telefon i najavio pre-order period

Izvor: Digit

 

 

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,