BIZIT plus

iPhone 13 bez opcije „noise cancellation“?

Standardna dugotrajna funkcija pristupačnosti na prethodnim iPhone uređajima je možda trajno uklonjena iz serije iPhone 13.

PCPress.rs Image

Trajno uklonjena funkcija?

Apple-ova funkcija pristupačnosti „poništavanje buke“ bila je glavna komponenta na prethodnim iPhone uređajima, ali je možda trajno uklonjena iz serije iPhone 13, prema izveštajima 9to5Mac. Ova funkcija je dizajnirana da „smanji ambijentalnu buku tokom telefonskih poziva kada telefon držite na uhu“, i omogući bolje razumevanje poziva.

Opcija „Poništavanje buke telefona nije dostupna na modelima iPhone 13 i zbog toga se ne vidi u podešavanjima“, prema izveštajima Apple-ovog tima za podršku.

Pitanja o poništavanju buke pojavila su se na stranicama podrške Reddit-a i Apple-a ubrzo nakon što je telefon pušten u prodaju. Ova funkcija je i dalje dostupna sa iOS 15 na prethodnim modelima iPhone-a, ali se nigde ne može pronaći na iPhone-u 13.

„Poništavanje buke“ obično koristi mikrofon kamere iPhone-a da otkrije i ukloni ambijentalnu buku oko sebe, tako da lakše čujete drugu osobu na telefonu ili FaceTime pozivu. Ova opcija može biti dragocena za nagluve osobe.

Pročitajte i:  Nvidia blizu toga da prestigne Apple i postane druga najvrednija firma na svetu

Problem se odnosi samo ako koristite sam telefon bez, recimo, Apple-ovih AirPods slušalica koje poništavaju buku. Naravno nema uticaja na ono što drugi čuju, zbog toga što  je Apple uveo funkciju izolacije glasa sa iOS 15.

Apple tek treba da zvanično potvrdi da je ova funkcija trajno uklonjena na iPhone 13 uređajima. Do sada, jedina informacija o tome je došla indirektno od Apple-ove podrške.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: