BIZIT plus

Motorola predstavila novi savitljivi telefon

O savitljivim telefonima i fleksibilnim ekranima se govori već neko vreme, pa se proizvođači utrkuju da naprave što bolji model. Motorola je odlučila da pokaže šta nam sprema na tom polju.

PCPress.rs Image

Kompanije kao što su Oppo, TCL i LG su još pre nekog vremena predstavile svoje koncepte savitljivih telefona. Lenovo je pokazalo i laptop sa fleksibilnim ekranom, pa se sve polako vraća u normalu nakon zastoja tokom pandemije. Istina je da bi zbog nove krize sve ponovo moglo da stane, ali je Motorola ipak predstavila koncept za novi savitljivi telefon, a eksperti ga opisuju kao najpraktičniji dosad.

Telefon u osnovnom položaju ima displej od četiri inča, ali se to menja jednim pritiskom na taster, te se telefon pretvara u uređaj s 6,5-inčnim OLED ekranom. Drugim klikom se vraća u prvobitni položaj. Sadržaji se prilagođavaju veličini ekrana koji može da se koristi s obe strane, što značajno olakšava korišćenje prilikom promene veličine.

I Lenovo laptop se menja na sličan način, pa iz landscape formacije prelazi u kvadrat, što je bolje za čitanje dokumenata i gledanje vertikalnih TikTok video snimaka. Ekran koji se smanjuje je lakši i za nošenje, a ta opcija je korisna i kada su u pitanju pametni telefoni. To je važno proizvođačima kao što je Motorola koja već ima jedan sklopivi telefon – Razr (dostupan samo u Kini). Savitljivi modeli su još kompleksniji, a mnogi tvrde da su ekrani koji se rolaju elegantniji od onih koji se sklapaju.

Pročitajte i:  Posebna Motorola akcija: edge 50 pro jeftiniji je za 10.000 rsd

Sve je još uvek na nivou koncepta, a stručnjaci tvrde da bi Lenovo moglo prvo da komercijalizuje ovakve modele. Motorola bi takođe mogla da bude tu negde.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: