Motorola ThinkPhone poseduje poseban čip koji ga čini najbezbednijim na svetu

Ukoliko planirate da kupite novi telefon, možda bi trebalo da bezbednosti podataka poklonite istu pažnju kao i performansama. Moćan procesor, napredni sistem kamera, puno radne i interne memorije za mnoge predstavljaju ključne stvari prilikom kupovine telefona. Međutim, vrlo važna stvar na koju često ne obraćamo pažnju jeste i bezbednost podataka.

PCPress.rs Image

Svi dokumenti, fotografije i bitni podaci koji se nalaze na telefonu podjednako su važni kao i specifikacije, ako ne i važniji. Ipak, mnogi proizvođači telefona im ne poklanjaju preveliku pažnju, a to za mnoge korisnike smartfona može biti problem ako na svojim uređajima drže važne stvari koje nisu za svačije oči, kao što su lozinke, bankovni podaci ili poslovni dokumenti.

Zbog toga, Motorola ThinkPhone poseduje poseban bezbednosni čip, koji je fizički odvojen od ostatka komponenti kako bi dragoceni podaci bili maksimalno zaštićeni i nedostupni svima koji bi do njih želeli da dođu. U pitanju je posebno bezbednosno rešenje nazvano Moto KeySafe i čija glavna komponenta jeste bezbednosni čip koji je fizički odvojen od svih drugih komponenti.

Pročitajte i:  Motorola sada poseduje Silent Sentinel kompaniju specijalizovanu za kamere za velike udaljenosti

PCPress.rs Image

Moto KeySafe čuva PIN-ove, šifre i kriptografske ključeve u posebnoj sredini dizajniranoj da bude otporna na bilo kakve pokušaje kompromitovanja, čuvajući podatke i spolja, i iznutra.

Šta su tačno bezbednosni čipovi?

Bezbednosni čipovi su male komponente smeštene unutar uređaja koje štite integritet najvažnijih podataka koji se u njemu nalaze. Glavna svrha bezbednosog čipa jeste zaštita hardvera i firmwarea telefona.

PCPress.rs Image

Na hardverskom nivou, sprečava bilo kakvo modifikovanje komponenti i iskorišćavanje potencijalnih ranjivosti. Na firmware nivou, bezbednosni čip se stara o bezbednosti firmwarea enkriptujući podatke koji se nalaze unutar uređaja kako ne bi došlo do modifikovanja softvera.

Kompanija Motorola donosi još jedan dodatni sloj bezbednosti u vidu ThinkShield platforme koja se stara o bezbednosti telefona i u procesu njegove proizvodnje unutar fabrike pružajući gotovo nepremostiv bezbednosni zid korisnicima svojih telefona.

Kako bezbednosni čip štiti vaše podatke?

Većina korisnika telefona pouzdaje se u antivirus softver kao prvu liniju odbrane podataka. Međutim, najvažnija odbrana svega dragocenog unutar telefona je svakako bezbednosni čip.

PCPress.rs Image

Ukoliko ga telefon poseduje, gotovo da ne postoji način da neko dođe do vaših podataka, čak i ako je telefon hakovan jer je ovaj čip izdvojen iz standardne arhitekture telefona i hakeri ne mogu da mu pristupe.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,