Najstrašniji podkasti: Video Palace

Za podkast se prvi put čulo sada već davne 2004. godine, a za rodonačelnike se smatraju Adam Curry i Dave Winer. Termin je upotrebljen u februaru te godine, u članku Zvučna revolucija na portalu The Guardian – kao kovanica sklopljena od naziva uređaja iPod i termina broadcasting (emitovanje). Od tada služi za sve i svašta, pa i za horor.

PCPress.rs Image

Video Palace se bavi pseudo urbanim legendama, a napravljen je za streaming servis Shudder. Podkast prati doživljaje video kolekcionara Marka Cambrie koji istražuje slučaj “The White Tapes” – u pitanju su video kasete koje mogu da izlude onoga koji gleda. Nostalgija se tako meša s tehnološkom paranojom, pa sve liči na Stranger Things trend, samo je strašnije.

Podkast pre svega karakteriše jak autorski pečat, ali i sposobnost da zabavi i informiše. Važna je i jaka emotivna veza sa slušaocima koja stvara poverenje, baš kao što su nekad radili oni koji su pričali priče okupljenima oko vatre. Glas je tu najvažniji, a bilo bi zanimljivo da se uskoro pojavi i neki domaći horor podkast.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Stigli smo do 5.000 pretplatnika na YouTube-u!