Može li nameštaj da ima blockchain?

Turska kompanija nameštaja, Nomanzi, je dizajnirala prvi nameštaji koji koristi blockchain tehnologiju.

PCPress.rs Image

I to smo dočekali – blockchain nameštaj

Nomanzi je turska kompanija koja je veoma naglo osvojila tržište nameštaja. Od drugih se razlikuju po dizajnu, za koji su zaduženi priznati umetnici i dizajneri. Sa novim modelima su otišli korak dalje. Nomanzi je sklopio partnerstvo sa Kaya Collection. Zapravo je reč o vrednoj kolekciji digitalne umetnosti koja će se preneti na dekoraciju nameštaja.

Prema rečima Emir Kaya, iranskog preduzetnika i vlasnika Nomanzi nameštaja i Kaya Collection, novi nameštaj imaće ekskluzivan dizajn, vrhunske materijale i blockchain tehnologiju. Emir Kaya smatra da blockchain tehnologija više nije nova tehnologija i da je svoju implementaciju već pronašla u umetnosti. Zahvaljujući ovoj tehnologiji umetnici otkrivaju veće polje kreativnosti i stvaraju se novi umetnički oblici. Zašto onda ne bi koristili ovu tehnologiju i za nameštaj?

„Stvaranje sinergije između Nomanzi nameštaja i Kaya Collection je rezultat našeg odnosa prema predmetima, umetnosti i digitalnom svetu u novoj eri. Danas proizvodi i predmeti koje koristimo u svakodnevnom životu ne bi trebalo da budu samo alat za našu udobnost i poslovanje, već bi trebali da budu izvor inspiracije i da nam pomognu da ponovo sagledamo naš svet. Umetnost je ono što nas izvodi iz našeg složenog svakodnevnog života i podstiče nas na razmišljanje o novim dimenzijama sveta.“ – ukazuje Emir Kaya.

Pročitajte i:  Potrebni su globalni propisi za podsticanje trgovine imovinom na blockchain-u

Međutim, osim najava nove vrste nameštaja, ova kompanija nije dala više informacija. Blockchain nameštaj je najavljen za kraj ove godine kada bi trebao da bude prezentovan na Srednjem istoku. Još uvek ne možemo ni da zamislimo koje mogućnosti i osobine treba da ima nameštaj koji koristi blockchain.

Izvor: Yahoo

 

Facebook komentari: