Računari i Galaksija

Mozila nastavlja da podržava Firefox za Windows 7

Iako Microsoft više ne podržava Windows 7 OS, iznenađujuće veliki procenat korisnika ga i dalje upotrebljava i odbija, ili nije u mogućnosti, da pređe na Windows 10 i Windows 11. Uostalom, početkom ove godine bilo je skoro 10 procenata računara koje je još uvek pokretao pomenuti OS.

PCPress.rs Image

Mozilla je odlučila da ne odustane od tih korisnika. Objavila je da će nastaviti da isporučuje bezbednosne zakrpe za Firefox, za Windows 7, najmanje još godinu dana. Ovo je značajna odluka, s obzirom da Chrome i Edge više nemaju podršku za Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1. Kompanija navela da će Firefox 115, koja treba da se pojavi u septembru 2024. godine, biti poslednja verzija sa podrškom za ove OS-ove.

Trenutni korisnici Firefox-a na pomenutim OS-ovima biće prebačeni na Firefox Extended Suport Release (ESR) kanal. Iz kompanije navode da su rešili da izađu u susret korisnicima iako to od njih iziskuje dodatne troškove. Zato ipak savetuju da se korisnici odluče da pre septembra sledeće godine pređu bar na Windows 10, ukoliko ne žele ili zbog hardvera ne mogu da instaliraju Windows 11.

Pročitajte i:  Microsoft testira Windows 11 sa ispravkom za zvuk  

Izvor: Betanews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,