Musk: Zaposleni u Tesli moraju da se vrate u kancelarije ili da napuste kompaniju

Direktor Tesle, Elon Musk saopštio je zaposlenima da se vrate na posao ili da napuste kompaniju. U mejlu koji je očigledno poslat izvršnom osoblju kompanije navedeno je da: „Rad na daljinu više nije prihvatljiv“.

PCPress.rs Image

Musk je zauzeo čvrst stav po pitanju rada od kuće

„Svako ko želi da radi na daljinu mora da bude u kancelariji najmanje, 40 sati nedeljno ili da napusti Teslu“. Kao odgovor na snimak ekrana navodnog mejla objavljenog na Twitter-u, Musk je napisao da svako ko se ne slaže sa politikom dolaska u kancelariju “treba da se pretvara da radi negde drugde”.

Musk je dodao da bi bio spreman da razmotri zahteve za rad na daljinu pod nekim okolnostima. Takođe, naveo je da bi takvi zahtevi morali biti “izuzetni” da bi bili odobreni. Musk bi lično “pregledao i odobrio” sve slučajeve u kojima ne bi mogao da bude ispunjen minimum od 40 sati, navodi se u mejlu.

Tesla se pridružuje kompanijama koje zahtevaju povratak zaposlenih u kancelarije. Neke kompanije su trajno prihvatile politiku rada od kuće. Međutim, druge kompanije uključujući Google i njegovu matičnu kompaniju Alphabet, misle da je najbolje podsticati lične interakcije među kolegama.

Pročitajte i:  Tesla je pobedila u ratu za EV punjače

CEO Twitter-a, Parag Agrawal je u martu rekao da će se zaposleni u Twitter-u ponovo vratiti u kancelarije ali da i dalje mogu da rade od kuće ako to žele. „Gde god se osećate najproduktivnije i kreativnije tamo ćete i raditi a to uključuje i rad od kuće zauvek“, napisao je Agrawal u tvitu 3. marta.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,