Top50 Glas publike

Muzej kompjuterske istorije otvorio onlajn izložbu o Stiv Džobsu

PCPress.rs ImageMuzej kompjuterske istorije (Computer History Museum) otvorio je onlajn izložbu o koosnivaču kompanije Apple, Stivu Džobsu. Izložba pod nazivom „Stiv Džobs: od garaže do najvrednije svetske kompanije“ (Steve Jobs: From Garage to World’s Most Valuable Company) uključuje fotografije i opise predmeta iz stalne muzejske zbirke kao i stare snimke sa Džobsom.

Naročito je zanimljiv video-snimak u trajanju od dvadeset dva minuta iz 1980. godine u kome Džobs govori o ranim danima Apple-a. U jednom trenutku, pošto je naveo primere kako se Apple-ovi kompjuteri koriste u školama i poljoprivredi, Džobs priznaje kako on i Stiv Voznijak nisu imali nikakvu predstavu šta će sve ljudi raditi s njihovim proizvodima kad su počinjali. „U stvari, napravili smo kompjutere za nas jer nismo mogli da priuštimo sebi da ih kupimo.“

„Iz Džobsovih reči se vidi da su sreća i znanje igrale veliku ulogu u nastanku Apple-a“, rekao je kustos muzeja. „A vidimo i koliko je Džobs i u mladosti bio usredsređen i uverljiv.“ Izložba priča o Džobsovom životu putem fotografija i prikazuje dokumenta koja su već ušla u istoriju. U svakom slučaju, izložba otkriva nekoliko bisera koje vredi videti, pogotovo što vas samo jedan klik mišem deli od muzeja.

Izvor: IT World

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,