ePlaneta

Muzeju Nikole Tesle dodeljena nagrada „Duh Tesle“

Predstavnici Muzeja Nikole Tesle prisustvovali su “Tesla” memorijalnoj konferenciji u Njujorku, koja je organizovana povodom obeležavanja 70. godišnjice Tesline smrti.

Vladimir Jelenkovic urucuje zahvalnicu Zeljku TomicuMuzeju Nikole Tesle je dodeljena nagrada „Duh Tesle“ (Tesla Spirit Award), kojom je potvrđen svetski značaj rada te jedinstvene institucije koja čuva celokupnu Teslinu ličnu zaostavštinu, ali i Teslin planetarni doprinos tehnološkom razvoju savremene civilizacije.

Osim toga, premijerno su prikazane i 3D kompjuterske animacije u kojima je u potpunosti rekonstruisana Teslina laboratorija na Long Ajlendu, projekat koji vodi prof. dr Vladan Vučković, a na kojem godinama radi tim profesora inženjera i studenata Elektronskog fakulteta u Nišu, uz podršku Ministarstva za obrazovanje i nauku i Muzeja Nikole Tesle.

Predstavnici Muzeja prisustvovali su njujorškoj konferenciji zahvaljujući pomoći kompanije OSA računarski inženjering, jedne od vodećih IT kompanija na našem tržištu, a tim povodom, direktor muzeja, Vladimir Jelenković, uručio je zahvalnicu Željku Tomiću, direktoru OSA računarskog inženjeringa i zahvalio je kompaniji na razumevanju i pomoći.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

1 thoughts on “Muzeju Nikole Tesle dodeljena nagrada „Duh Tesle“

Comments are closed.