Sony predstavio PlayStation 4

Iako je nedelja velikih najava tek pred nama (sledeće nedelje počinje sajam MWC), i ove nedelje bili smo svedoci nekoliko premijera. Tu je HTC One, koji smo već imali prilike da testiramo, Ubuntu interfejs za tablete, a sinoć je predstavljen i novi PlayStation.

8493772378_f2f6f023f4_zKompanija Sony je na konferenciji u Njujorku konačno najavila dugoočekivani PlayStation 4, sa novim dizajnom, novim kontrolerom i znatno poboljšanim specifikacijama.

PlayStation 4 pokreće AMD procesor “Jaguar” sa 8 jezgara, ima 8GB memorije, USB 3.0 i HDMI portove, a isporučivaće se sa novim “DualShock 4” kontrolerom.

Pored unapređenja hardvera, unapređen je i PlayStation Network, koji je sada obogaćen brojnim društvenim funkcijama, kao što je integracija sa Facebookom.

Sony nije najavio ni kada će se novi PlayStation pojaviti na tržištu, ni po kojoj ceni, iako je na jednom slajdu u toku prezentacije pomenuta praznična sezona 2013. godine.

Ono što je još zanimljivije je da ni u jednom momentu Sony nije pokazao konzolu. Jedini deo hardvera koji su prisutni mogli da vide je pomenuti DualShock kontroler.

Pročitajte i:  Sledeći DLC Final Fantasy XVI uskoro 

Kompletne specifikacije pogledajte ispod.

specifikacijePS4

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,