Na Intel-ovih 28, AMD odgovara sa 32 jezgra

AMD svakako voli brojeve, a posebno kada su prezentacije u pitanju, pa je u okviru konferencije Computex 2018 predstavio niz CPU i GPU inovacija, i nakon Intelovog procesora sa 28 jezagara, predstavio i sopstveni Threadripper od 32. Tako je omogućio prvi pogled na Vega GPU od 7nm, te Threadripper procesor druge generacije od 12nm.

PCPress.rs Image

Naime, AMD je tokom konferencije otkrio i to da će druga generacija Threadripper procesora doći sa 32 jezgra i 64 niti, čime će pozitivno uticati na performanse iz sfere video enkodinga, 3D modelinga, kompjuterske animacije, post-produkcije i ostalih visoko-zahtevnih zadataka. Pored toga, tu su i tri velika dešavanja u vezi sa EPYC procesorima – implementacija EPYC-a u Tencentove cloud servise, novi HPE-ov single-socket server i detalji koji su u vezi sa prvim Cisco-vim EPYC serverom.

Kompanija nastavlja da unapređuje i AM4 ekosistem za Ryzen desktop procesore, objavljujući nove B450 bazirane matične ploče optimizovane za drugu generaciju AMD Ryzen procesora. B450 čipset je dizajniran tako da pruži balans mogućnosti, vrednosti i performansi, a pet najvećih proizvođača matičnih ploča – ASRock, Asus, Biostar, Gigabyte i MSI su na Computex-u izložili svoje B450 bazirane modele AM4 matičnih ploča.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  ASUS predstavio zanimljive gaming uređaje na Computex 2024 sajmu