Na Weekend.17 dolazi profesor sreće, hroničar medija, a u dvorište nam stiže i Andrija Jarak

Weekend.17 se vraća i ove godine s najistaknutijim govornicima i aktualnim temama. Weekend.17 bit će najveći Weekend do sad jer od 19. do 22. rujna na dobro poznatoj adresi u Rovinju okupiće se najveća imena iz sveta medija, komunikacija i biznisa, kako bi ispratili leto, nešto naučili, networkali i dobro se zabavili.

PCPress.rs Image
22.09.2023., Rovinj – Weekend Media Festival 2023. Lunch Break.

„Weekend ove godine slavi godinu prije punoletnosti, i možemo garantirati da će ovo biti najsadržajniji Weekend do sada. Formula uspeha festivala ostaje ista – spoj edukacije, spoj zabave do jutra, novih poznanstava i novih prilika. Ovo će ujedno biti i najveći Weekend, s čak tri festivala u jednom; Weekend Media Festival, HR.Weekend i AI.Weekend koji se ove godine održava po prvi puta. Paneli će biti inspirativni, delom provokativni ali svi će biti edukativni – svako će naći nešto za sebe. Rezervirajte svoje mesto na vreme, jer Weekend.17 će se dugo prepričavati.”, naglasio je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Weekend više ne treba dodatna predstavljanja, etabliran festival kroz godine je pomicao granice, otvarao prostore za dijaloge, sklapanje novih poslova i vrhunsku zabavu. Festival je iz godine u godinu rastao, a zahvaljujući Adrisu kao domaćinu i generalnom pokrovitelju, Rovinj zadnji vikend leta postaje drugi dom svim profesionalcima iz sveta medija, komunikacija, marketinga, i biznisa.

PCPress.rs Image

Ove godine na  Weekend.17 dolazi Bob Garfield, legendarni američki novinar i vodeći medijski ekspert, kolumnista Washington Posta, The Guardiana , te dugogodišnji  analitičar ABC Newsa. Na panelu Dead Man Walking pričaće  o propasti poslovnog modela oglašavanja u masovnim medijima, što Garfield naziva digitalnom revolucijom, koja ima sve odlike industrijske revolucije koja je uništila ručni rad i zanatska zanimanja. „Ukratko, gotovo je. Cijela publika u Rovinju je nagrabusila. Zauvek. Ovo nije početak kraja. Ovo je sredina kraja. Za 15 godina: svetla se gase.”, najavio je Garfield optimistično svoje predavanje.

Također, u goste nam stiže Micael Dahlen, profesor sreće, da dobro ste pročitali – sreće. Dahlen će ponuditi nove perspektive o životu i radu te objasniti kako uskladiti život i posao. Dahlenova akademska karijera prati potrošačka ponašanja, ljudsku sreću, marketing i kreativnost, a napisao je i brojne knjige na različite teme poput marketinga, sreće, serijskih ubojica, seksa, brojeva koji nas pokreću, dugoročne dobrobiti i društvenih medija. Kad sve sumiramo, njegovo predavanje ne smijete propustiti.

PCPress.rs Image

Predstavljamo vam i True crime na balkanski način. Andrija Jarak stiže i u naše dvorište, no mi smo ga sami pozvali da moderira panel o kriminalu na Balkanu. Uz njega, na panelu će u;estvovati i Filip Švarm, istaknuti dugogodišnji urednik tjednika Vreme i autor brojnih TV serijala, Vladimir Faber, bivši glavni ravnatelj policije te Dario Todorović, scenarist i redatelj serijala Dosje Jarak. Panelisti će osvetliti ključne izazove s kojima se suočavaju istraživači i pravosudni organi u borbi protiv organiziranog kriminala te ponuditi dublji uvid u procese koji stoje iza istraga i dokumentiranja zločina u regiji.

Pročitajte i:  Weekend.17 u septembru će u Rovinju ugostiti AI Weekend!

Prošlogodišnji i prvi HR.Weekend koji se odvija na istoj lokaciji u isto vreme oduševio je sve HR profesionalce, voditelje ljudskih potencijala, poslodavce i predstavnike tvrtki, a organizatori okupljaju vrhunske stručnjake i predavače koji će ove godine raspravljati o razvoju i primeni inovativnih strategija u upravljanju ljudskim potencijalima. Jedan od njih je i Marc Schulz, klinički psiholog s Harvarda. Schultz je koautor knjige Dobar život kojase temelji na najdužem longitudinalnom istraživanju sreće na svetu – a traje već osam desetljeća. Znanstveni uvidi dr. Schulza pomoći će HR stručnjacima da dublje razumeju kako podržati odnose između zaposlenika, potaknu pozitivnu radnu kulturu te uvide kako se pojedinci razvijaju tokom svog životnog veka, posebno u kontekstu radnog mesta.

PCPress.rs Image

Uz to, Weekend.17 predstavlja i AI.Weekend, koji će obuhvatiti posebne predavače iz Evrope i SAD-a. Jedan od njih je i Adam Silverman, autor pretrage za musical.ly/TikTok kreatore i osnivač AgentOps.ai, koji se usredotočuje na razvoj DevOps alata za programere agenata AI. Također, moći ćete poslušati i savetnika za veštačku inteligenciju Tobias Zwingmanna. Njegovo predavanje, “Kako doživeti neuspeh s veštačkom inteligencijom – i kako uspeti,” obećava da će pružiti duboke uvide u svet veštačke inteligencije. Kroz kombinaciju dubinske analize i praktičnih anegdota, stručnjak za veštačku inteligenciju Tobias Zwingmann rasvetliće principe koji stoje u osnovi uspešnih i neuspešnih projekata veštačke inteligencije, omogućujući polaznicima ne samo da započnu svoj sljedeći pothvat veštačke inteligencije, već i da osiguraju njegov uspeh.

Pročitajte i:  Weekend.17 u septembru će u Rovinju ugostiti AI Weekend!

Hrvatska se dokazala kao tech zemlja s mogućnošću za daljnji napredak, stoga će Weekend.17 biti prvi od festivala koji povezuju komunikacijske, medijske i marketinške stručnjake s IT profesionalcima. Posetioce očekuju rasprave o aktualnostima koje nam je donela veštačka inteligencija i o onome što će doneti.

PCPress.rs Image

Vidimo se na Weekend.17, jer samo je jedan Weekend u godini.

Sve informacije i najnovije vesti o Weekendu možete pratiti ovde i putem službenih Instagram, Facebook, LinkedIN i TikTok kanala.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *