Snap će dodavati vodene žigove na fotografije generisane uz pomoć AI

Postaje sve teže odrediti šta je stvoreno veštačkom inteligencijom dok se mogućnosti alata nastavljaju poboljšavati. Označavanje slika napravljenih od veštačke inteligencije jedno je rešenje i opcija koju Snapchat proširuje. Platforma uvodi vodeni žig na sadržaj generisan veštačkom inteligencijom koji se čuva u vašoj kameri ili izvozi.

PCPress.rs Image

Granica sve nejasnija

Na iznenađenje za apsolutno nikoga, Snapchat-ov AI vodeni žig biće duh sa iskricama pored njega. Čini se da ne postoji način da se kontroliše gde se ikona pojavljuje (kao što je tipično za vodene žigove), ali saznaćemo više kada Snapchat doda funkciju.

Dodavanje AI markera za slike koje se vide spolja prati Snapchat-ove korake za označavanje sadržaja u aplikaciji. Tu je alatka za proširenje, koja stvara efekat umanjene slike i ima svetlucavu ikonu koja ukazuje da je to funkcija veštačke inteligencije. Zatim postoji funkcija Dreams, koja koristi generativnu veštačku inteligenciju da pretvori selfije u „fantastične slike koje transformišu njihovu ličnost u nove identitete“. Svako ko primi sliku iz Dreams-a takođe dobija kontekstualnu karticu koja objašnjava njegovu upotrebu veštačke inteligencije.

Pročitajte i:  Snapchat pruža mogućnost da se isprobaju Cartier prstenovi

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *