BIZIT plus

Nadogradnja Androida

PCPress.rs ImageGledano iz perspektive korisnika, čekanje na novu verziju Android-a za njihov smart telefon često predugo traje – ako se ona uopšte i pojavi. Neki korisnici u tom slučaju preuzimaju stvar u svoje ruke. Kakvom se riziku izlažu?

Vlasnici starijih uređaja nemaju sreće

Korisnicima naročito ume da zasmeta kada se na tržištu ubrzo pojave noviji modeli njihovog omiljenog proizvođača, sa novijom verzijom Android-a. Ili kada se ispostavi da stariji model uopšte neće dobiti priliku da uživa u novoj, ažuriranoj verziji. Jasno je da se odmah pojavljuje sumnja da proizvođač tako svoje korisnike „primorava“ da kupe nov uređaj.

U nekim slučajevima to zaista i jeste istina. Međutim, često za to postoje sasvim drugi razlozi: s jedne strane, često su i proizvođačevi resursi za razvoj veoma ograničeni. Menadžeri tada moraju da odluče kojim projektima će programeri prvo (ili uopšte) posvetiti pažnju. Osim toga, ograničenja postavljaju i računarski i memorijski kapaciteti starijih uređaja. Na prastarim uređajima novi sistemski softver verovatno uopšte ne bi ni funkcionisao ili bi bio suviše spor, a u tom slučaju bi ažuriranje unazadilo dinamiku rukovanja i celokupne performanse.

Pročitajte i:  Google je upravo najavio 8 velikih ažuriranja za Android. Evo šta je novo

Opširnije na sajtu connect.pcpress.info

Facebook komentari: