Najavljena Prva Agile Serbia konferencija

Više od 300 predstavnika biznis i startup scene iz Srbije i regiona 23. aprila 2016. će se okupiti u Madlenianumu, na Prvoj Agile Serbia Konferenciji. Agilan razvoj softvera je sve popularniji u softverskoj industriji u Srbiji, koja je najbrže rastuća i u svetu, i kod nas. Stoga je u Puzzle Software-u odlučeno da se višegodišnje iskustvo firme u edukaciji u ovoj oblasti prenese i na organizaciju događaja od regionalnog značaja za moderno poslovanje.

scrum-extended-education-2

April je na IT sceni označen kao mesec agilnog razvoja softvera, jer se tokom ovog meseca tradicionalno organizuje niz sertifikacionih kurseva i naprednih treninga baš iz ovog segmenta. Ciljna grupa su predstavnici IT zajednice: programeri, testeri, projektni i linijski menadžeri, tim lideri, biznis analitičari i svi drugi koji su na bilo koji način povezani sa razvojem softvera. Ovakvi kursevi i treninzi organizuju se tokom cele godine za kompanije različitog profila (bankarski sektor, telekomunikacije, softverske kompanije i mnoge druge), sa ciljem da se razvojni timovi obuče da funkcionišu kao pravi agilni timovi i na taj način postignu što viši nivo produktivnsoti.

Prva Agile Serbia Konferencija je namenjena svim akterima IT industrije, strartup scene i različitim nivoima menadžerskih struktura, jer je savremeno poslovanje nezamislivo bez upotrebe različitih softverskih rešenja. Kako je pokretanje stratup projekata sve češća pojava u Srbiji (što je odavno trend u svetu), na Konferenciji će biti reči i o tome kako se pokreće startup, kako se ispunjavaju uslovi za dobijanje investicija i o značaju agilnog i lean pristupa u formiranju i funkcionisanju timova koji rade na ovakvim projektima.

Svetski poznati govornici će pričati na temu revolucije u primeni agilnih metodologija i pokretanju stratup projekata. Zvezda među njima je Jurgen Appelo, najuticajniji u Evropi i u top 10 govornika u svetu kada su ove teme u pitanju. Njegovo predavanje “Budi promena koju želiš da vidiš” se odnosi na motivisanje zaposlenih i produktivnost i namenjeno je prvenstveno tim liderima i menadžerima svih nivoa, ali i pojedincima koji teže boljoj samoorganizovanosti. Pored njega, predavanje će držati i Ran Nyman koji će pričati o svojim iskustvima u vođenju više kros-funkcionalnih timova koji rade na značajnim projektima velikog obima.

Petri Heiramo će objasniti kako pravi agilni tim treba da funkcioniše, a Zoran Vujkov će se nadovezati sa pričom o naprednim praksama koje uspešni timovi primenjuju. Llewelyn Falco i Maaret Pyhäjärvi će simulirati na sceni odnos programera i testera i time pojasniti u čemu je značaj njihove međusobne saradnje na svakom projektu. Branislav Vujković, osnivač i predsednik New Frontier Grupe, ispričaće kako je pokrenuo startup i od njega stvorio najbrže rastuću IT kompaniju u Evropi (New Frontier Grupa je vodeći provajder IT usluga u Centralnoj i Istočnoj Evropi i posluje u 17 zemalja sveta).

Pored predavanja, program Konferencije podrazumeva i interaktivne diskusije i radionice. Period ranih prijava je u toku, a više informacija je dostupno na sajtu http://www.agile-serbia.rs/agile-conference-april-2016.

Facebook komentari: