Zebra

Najmanji mobilni telefon na svetu

Dok se kompanije međusobno bore za titulu najvećeg pametnog telefona, jedna kompanija se okrenula u drugom pravcu. Zanco planira da tržištu ponudi najmanji mobilni telefon na svetu, Zanco tiny t1.

Zanco tiny t1 nudi sve osnovne funkcije koje biste očekivali od takvog uređaja, uključujući pozive i SMS. Radi samo na 2G mrežama (GSM850 / 900, DCS1800 i PCS1900), ali vrlo mala baterija kapaciteta 200 mAh traje više od tri dana na jednom punjenju. Tiny t1 ima mali 0.49-inčni OLED ekran rezolucije 64×32 piksela. Dolazi sa numeričkom tastaturom, i s obzirom na njegovu veličinu, prsti moraju da vam budu stvarno mali kako biste kucali bez greške. Takođe, telefon je kompatibilan sa nano-SIM karticama i može da čuva do 300 kontakata u imeniku, kao i 50 najnovijih poziva i 50 tekstualnih poruka. Kompanija Zanco tvrdi da, tiny t1 poseduje 32MB RAM i 32MB interne memorije, koja se ne može proširiti jer nema podršku za microSD karticu. Telefon se puni preko USB porta i teži samo 13g.

Pročitajte i:  Samsung predstavio Galaxy A52 i A72 telefone srednje klase

Početna uplata na Kickstarteru kojom možete osigurati jedan primerak ovog mališana jeste 50 dolara, a prve isporuke najavljene su za maj 2018. Kampanja je već trostruko premašila svoj novčani cilj, pa se čini kako će Zanco tiny t1 zaista i krenuti u serijsku proizvodnju.

Izvor: PhoneArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,