BIZIT plus

Najmanji mobilni telefon na svetu

Dok se kompanije međusobno bore za titulu najvećeg pametnog telefona, jedna kompanija se okrenula u drugom pravcu. Zanco planira da tržištu ponudi najmanji mobilni telefon na svetu, Zanco tiny t1.

PCPress.rs Image

Zanco tiny t1 nudi sve osnovne funkcije koje biste očekivali od takvog uređaja, uključujući pozive i SMS. Radi samo na 2G mrežama (GSM850 / 900, DCS1800 i PCS1900), ali vrlo mala baterija kapaciteta 200 mAh traje više od tri dana na jednom punjenju. Tiny t1 ima mali 0.49-inčni OLED ekran rezolucije 64×32 piksela. Dolazi sa numeričkom tastaturom, i s obzirom na njegovu veličinu, prsti moraju da vam budu stvarno mali kako biste kucali bez greške. Takođe, telefon je kompatibilan sa nano-SIM karticama i može da čuva do 300 kontakata u imeniku, kao i 50 najnovijih poziva i 50 tekstualnih poruka. Kompanija Zanco tvrdi da, tiny t1 poseduje 32MB RAM i 32MB interne memorije, koja se ne može proširiti jer nema podršku za microSD karticu. Telefon se puni preko USB porta i teži samo 13g.

Pročitajte i:  realme 12 Pro+: Quo vadis, realme?

Početna uplata na Kickstarteru kojom možete osigurati jedan primerak ovog mališana jeste 50 dolara, a prve isporuke najavljene su za maj 2018. Kampanja je već trostruko premašila svoj novčani cilj, pa se čini kako će Zanco tiny t1 zaista i krenuti u serijsku proizvodnju.

Izvor: PhoneArena

Facebook komentari: