Najskuplji Steam profil: Igre za 280 hiljada dolara

Prema podacima koje nudi steamladder.com, ukupna vrednost najskupljeg Steam profila iznosi skoro 280 hiljada dolara. To ne znači da je vlasnik zaista uložio sav taj novac, budući da je moguće da se za igre plaća manje od tražene cene – igre koje se kupuju preko Humble Bundle na primer koštaju manje.

PCPress.rs Image

Tako i vlasnik najvrednijeg profila nije izdvojio na stotine hiljada dolara, budući da St4ck ima gomilu Steam značaka (badge) koji umanjuju cene igara. Vrednost sadržaja koje poseduje zapravo iznosi nešto preko 36 hiljada dolara, što je manje, ali opet nije malo. „Kartice za trgovinu „ (trading cards) se dobijaju tokom igranja nekih igara, te za vreme Steam rasprodaja, a kada se sakupi dovoljan broj vlasnik od njih može da napravi značku.

St4ck je jedini korisnik čije značke prelaze vrednost od hiljadu dolara, budući da drugi skupi nalozi uglavnom imaju veliki biblioteke igara. Tako je posedovanje velikog broja igara jedan od načina da se napravi Steam profil koji je u vrhu liste najvrednijih. Drugi način je razumevanje gejming ekonomije, te transakcija, rasprodaja i popusta.

Pročitajte i:  Steam: Da li neko može da nasledi igre koje ste kupili?

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,