Najstrašniji podkasti: Noć veštica

Za podkast se prvi put čulo sada već davne 2004. godine, a za rodonačelnike se smatraju Adam Curry i Dave Winer. Termin je upotrebljen u februaru te godine, u članku Zvučna revolucija na portalu The Guardian – kao kovanica sklopljena od naziva uređaja iPod i termina broadcasting (emitovanje). Od tada služi za sve i svašta, pa i za horor.

PCPress.rs Image

Film Halloween Johna Carpentera je nezaobilazna poslastica za sve ljubitelje strave i užasa. Već decenijama privlači i mlade i stare filmofile, pa je filmska kritičarka Amy Nicholson odlučila da se pozabavi pričom koja se krije iza ovog klasika. Nije se fokusirala samo na original iz 1978. godine, već i na pitanje zašto neki filmove gledaju po više puta. Prava stvar za one koji vole maskirane ubice.

Podkast pre svega karakterišu jak autorski pečat i sposobnost da zabavi i informiše. Važna je i jaka emotivna veza sa slušaocima jer stvara poverenje, baš kao što su nekad radili oni koji su pričali priče okupljenima oko vatre. Glas je tu najvažniji, a bilo bi zanimljivo da se uskoro pojavi i neki domaći horor podkast.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  PC Press video: Srbija je definitivno najprljavija zemlja Evrope! | Bojan Simišić, Eko straža
SBB

Tagovi: , , ,