BIZIT plus

Najstrašniji podkasti: Opasna priča Rabbits

Za podkast se prvi put čulo sada već davne 2004. godine, a za rodonačelnike se smatraju Adam Curry i Dave Winer. Termin je upotrebljen u februaru te godine, u članku Zvučna revolucija na portalu The Guardian – kao kovanica sklopljena od naziva uređaja iPod i termina broadcasting (emitovanje). Od tada služi za sve i svašta, pa i za horor.

PCPress.rs Image

Podkast Rabbits je priču o alternativnoj realnosti uzdigao na novi nivo, te je postavio negde između zbilje i realnosti. Epizode prate Carly Parker koja traga za nestalom prijateljicom. Ubrzo otkriva da je misterija u vezi s ARG (alternate reality games) Rabbits, koja je (možda) stvarna i uopšte nije igra. Prve epizode su jače od poslednjih, ali je sve jedna solidna celina vredna slušanja.

Podkast pre svega karakteriše jak autorski pečat, ali i sposobnost da zabavi i informiše. Važna je i jaka emotivna veza sa slušaocima jer stvara poverenje, baš kao što su nekad radili oni koji su pričali priče okupljenima oko vatre. Glas je tu najvažniji, a bilo bi zanimljivo da se uskoro pojavi i neki domaći horor podkast.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,