Najveće kripto-prevare od početka 2022: O donacijama

Već smo na polovini godine, najviše zbog toga što vreme leti. To znači da je u proteklih šest meseci svašta moglo da se dogodi, na primer da se pronevere milijarde dolara u kriptovalutama.

PCPress.rs Image

Bilo je svakakvih scenarija, a jedan je zanimljiv iako se ne radi o pravoj prevari. Nakon što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu u februaru 2022. godine, ukrajinska vlada je odlučila da prihvata donacije u kriptovalutama. Uplate su u početku bile sasvim pristojne, a onda je vlada odlučila da one koji doniraju preko Ethereum mreže nagradi.

Za samo dva dana je zabeleženo preko 60 hiljada transakcija, a neki su uplaćivali tako male sume, da nisu ni vredne pomena. U pitanju su oni kojima je palo na pamet da bi mogli da zarade na donacijama, te iskoriste ratom zahvaćenu zemlju. Vlada je ubrzo ukinula nagrade, pa su mnogi požurili da akciju nazovu prevarom.

Pročitajte i:  Blokiranje domena koji asociraju na poznate brendove

Iako akcije u kojima organizator nešto obeća, a onda obećanje povuče i zadrži stečenu dobit jesu prevare, ova situacija je drugačija, a pravi prevaranti su zapravo oni donatori koji su poželeli da zarade na „humanosti“.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,