Nakon robota-pasa stižu i roboti-mačke

Verovatno su svi već čuli za Aibo robota koji liči na psa, ali je robot-mačka sve do sada nedostajao, bar dok se na Kickstarter-u nije pojavila nova kampanja u okviru koje se traži podrška za proizvodnju nove mehaničke životinje.

PCPress.rs Image

Novi robot poneo je ime MarsCat, a iza njega stoji kompanija Elephant Robotics. Istina je da liči na mačku, ali nije toliko uverljiv da bi neko mogao da pomisli da se radi o pravoj životinji. Kompanija je u robota implementirala mnoge mačije osobine, pa robot može da izbaci prednje kandže, reaguje na igračke, pa čak i na dodir, posebno ispod brade – baš kao prava mačka. Dolazi u beloj, sivoj, riđoj i crnoj varijanti, i ima šest senzora za detektovanje dodira, kameru od 5 MP koja se nalazi u njušci, te Raspberry Pi 3. Baterija može da potraje do tri sata, a uz konstantnu interakciju sa novim ljubimcem, a čak do pet sati kada robotska mačka pravi pauze.

PCPress.rs Image

Prvih 100 kupaca koji podrže projekat za robota će morati da izdvoje 649 dolara, a očekuje se da MarsCats do novih robota stigne do sredine 2020. godine.

Pročitajte i:  Tehnologija i daleka prošlost: Kad fosil postane robot

Izvor: The Verge

Facebook komentari: