BIZIT plus

Napadači ukrali milione u kriptovalutama

Inferno Drainer je napadačka grupa koja sprovodi phishing napade i raznorazne druge prevare, a bezbednosnim ekspertima je poznata već neko vreme. Procenjuje se da je do sada ukrala oko 5,9 miliona dolara u kriptovalutama, a od preko četiri hiljade žrtava.

PCPress.rs Image

Prema najnovijim izveštajima grupa Inferno Drainer je od 27. marta 2023. napravila oko 700 lažnih web sajtova, a većina ih je postala aktivna u maju. Lažni sajtovi ciljaju poznate brendove poput Pepe, Bob, MetaMask, OpenSea, Collab.Land i LayerZero, što je mamac koji izgleda dobro funkcioniše.

Jedan Inferno Drainer korisnik ovaj maliciozni servis reklamira preko aplikacije Telegram, a u prilogu su i skrinšotovi na kojima se vidi da su ukradene velike sume novca. Cilj je da se dokaže da napadački poduhvati donose dobru zaradu, a Telegram već neko vreme služi kao platforma za reklamiranje napadačkih grupa i alata.

PCPress.rs Image

Svima se preporučuje da ne otkrivaju poverljive informacije kada su online, a vlasnicima kriptovaluta se predlaže da svaku preteću poruku u kojoj se traži otkupnina prvo dobro provere, te da ažuriraju softver na vreme i da koriste dvofaktrosku autentifikaciju za zaštitu digitalnih novčanika.

Pročitajte i:  Amerikanac mora da plati 9,9 miliona dolara zbog spam telefonskih poziva

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari: