Napokon dobre vesti o Nvidia grafičkim kartama

Nvidia je objavila svoje planove za povećanje proizvodnje i isporuke za grafičke karte serije GeForce RTX 3060 tokom jula 2021. godine.

PCPress.rs Image

Stižu jeftinije karte, a nadamo se da će ih biti i više

To se dogodilo nakon vesti da će isporuke starijih GPU-ova RTX 2000 serije biti smanjene kako bi se zadovoljili zahtevi novijeg Ampere hardvera. Cene GPU-a konačno su počele da padaju posle višemesečne inflacije zahvaljujući tome što je Kina sprovela suzbijanje rudarskih aktivnosti u novom udaru za kripto-rudare u zemlji. Javlja se je da je kao posledice ove odluke NR Kine cena grafičkih karti u Kini pala za čak dve trećine!

Još uvek se cena nije vratila tamo gde bi trebalo, ali poboljšanje sigurno podiže nade u dalji pad cena. Nvidia nikada nije objavila Founders Edition GeForce RTX 3060, ali je plasirala preporučenu cenu od 329 USD, nešto što zapravo nismo videli od izdavanja kartice u februaru 2021.

Zbog rasprodaje RTX 3060 čim se pojavi na policama, preprodavci su takođe iskoristili situaciju, koristeći botove kako bi ugrabili malo zaliha dostupnih za preprodaju na aukcijama poput eBay-a za pozamašnu maržu. Kombinacija povećane dostupnosti i (nadamo se) smanjene potražnje kineskih kriptorudara, konačno bi mogla biti dobra vest za igrače koji pokušavaju da kupe jednu od najnovijih grafičkih kartica.

Pročitajte i:  Stižu video igre u kojima će AI generisati svaki piksel

Izvor: Techradar

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,