Naredna Switch konzola imaće displej dijagonale 8“

Prema nezvaničnim informacijama, novi Switch, koji će se pojaviti u prodaji verovatno tokom ove godine, imaće LCD ekran dijagonale 8“. Time će se Switch 2 pridružiti nedavno lansiranoj PlayStation Portal konzoli (sa ekranom od 8“) i Lenovo Legion Go konzoli (8.8“). Ovo bi moglo da znači da je definitivno probijena barijera od 7“, koje su do sada imale prenosne konzole.

PCPress.rs Image

Uostalom, Nintendo iz generacije u generaciju povećava veličinu ekrana u svojim konzolama. Originalni Nintendo Switch imao je ekran dijagonale 6.2“, što je bio rekordno veliki displej 2017. godine, kada je lansirana. Pre toga, rekord je držala PlayStation Vita iz 2011. godine sa ekranom od 5“. Granica je pomerene 2021. godine sa Switch OLED verzijom, koja je dobila ekran dijagonale 7“, što je praktično postalo standard za sve buduće konzole do današnjeg dana.

Switch OLED je uspeo da poveća dijagonalu ekrana smanjenjem okvira, tako da su dimenzije ove konzole bile identične kao i kod originalnog modela. Ukoliko Switch 2 dođe sa ekranom od 8“, moraće da se povećaju i dimenzije konzole. Potencijalno vraćanje na LCD ekran kod Switch 2 modela možda bi moglo da izazove razočarenje među potencijalnim kupcima. Međutim, proizvodnja OLED ekrana je za oko 25 procenata skuplja od odgovarajućih LCD varijanti, pa bi to mogao da bude razlog ovakve odluke. Uostalom, ako je to slučaj, verovatno će se u budućnosti pojaviti i OLED varijanta, kao i kod trenutno aktuelne Switch konzole.

Pročitajte i:  Višestruko grananje u Excel izveštajima

Prvi primerci Switch 2 konzole su navodno već isporučeni developerima, koji uveliko pripremaju igre za nju. Pominje se da ta konzola možda ima unapređen Nvidia čip koji će obezbediti moderne grafičke efekte, kao što je ray-tracing, na primer. Takođe, navodi se da bi nova konzola mogla da ima neki slot za fizičke medije, pa iako Nintendo nije ništa objavio po tom pitanju, moguće je da će nova verzija biti unazad-kompatibilna sa starijim igrama.

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,