Data centri 2024

Apple otvara App Store za usluge strimovanja igara 

Apple otvara svoju App Store kako bi omogućio aplikacije i usluge za strimovanje igara. To znači da će usluge kao što su Xbox Cloud Streaming i GeForce Nov, koje su ranije bile dostupne samo na iOS-u preko veb pretraživača, moći da ponude aplikacije sa svim funkcijama. „Programeri sada mogu da pošalju jednu aplikaciju sa mogućnošću strimovanja svih igara ponuđenih u njihovom katalogu“, napisao je Apple u postu na blogu. Ove promene se primenjuju „širom sveta“, prema kompaniji. 

PCPress.rs Image

Činilo se da je 2020. Apple izdvojio prostor za ove usluge igranja u oblaku u App Store-u. Ali ispostavilo se da to nije slučaj, jer su sve igre dostupne preko svake usluge morale da se podnesu i pregledaju kao samostalna aplikacija. Dakle, promena da se dozvoli jedna aplikacija sa velikim katalogom igara označava veliku promenu. Kao deo današnje najave, Apple je rekao da će „svako iskustvo koje je dostupno u aplikaciji u App Store-u morati da se pridržava svih smernica za pregled App Store-a i da će njegova aplikacija domaćin morati da održava ocenu starosti sadržaja sa najvišim uzrastom uključeno u aplikaciju.” 

Pročitajte i:  Apple se brani pred Evropom

Apple takođe kaže da će programeri sada „moći da pruže poboljšane mogućnosti otkrivanja za strimovanje igara, mini-aplikacija, mini-igara, čet-botova i dodataka koji se nalaze u njihovim aplikacijama“ i da će „mini-aplikacije, mini- igre, chat botovi i dodaci će moći da inkorporiraju Apple-ov sistem kupovine u aplikaciji kako bi svojim korisnicima ponudili plaćeni digitalni sadržaj ili usluge po prvi put, kao što je pretplata za pojedinačnog chat bota.” 

Ova vest je deo niza promena koje dolaze u cilju otvaranja App Store-a nakon antimonopolske istrage Evropske komisije. Druge promene koje su danas objavljene uključuju omogućavanje alternativnih prodavnica aplikacija i pretraživača u EU. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,