Nastavlja se otpuštanje radnika u kompaniji Twitter

Twitter i dalje nastavlja seriju stalnih otpuštanja, uključujući timove za javnu politiku i medije i zabavu, kako se navodi u tvitovima pogođenih zaposlenih. Članovi Twitter tima za javnu politiku koji su ostali nakon prošlomesečnih masovnih otpuštanja ponovo su smanjeni za oko polovinu na oko 15 zaposlenih.

Nastavlja se otpuštanje radnika u kompaniji Twitter

Twitter gubi i veliki broj oglašivača

Među odgovornostima tima za javnu politiku je rad sa spoljnim savetodavnim grupama kao što je Twitter Trust and Safety Council, koji je kompanija raspustila ranije ovog meseca. Takođe upravlja programima ljudskih prava kako bi zaštitio ugrožene korisnike kao što su aktivisti, angažuje se u naporima za transparentnost, radi sa vladinim agencijama i pomaže da se obezbedi usklađenost sa globalnim propisima. Tim za javnu politiku je imao više od 60 zaposlenih pre Musk-ovog preuzimanja.

Odlazak dolazi nakon što je Musk otpustio otprilike polovinu radne snage Twitter-a prošlog meseca ubrzo nakon njegovog preuzimanja, a kasnije izbacio dodatne zaposlene, uključujući i ultimatum kojim se od njih zahteva da rade „hardcore“ ili napuste kompaniju. Musk-ov tim koji želi da smanji troškove u kompaniji koja se bori sa problemima koju je milijarder kupio za 44 milijarde dolara, nastavio je da otpušta stotine radnika.

Pročitajte i:  Rusija ponovo upozorila da će napasti Starlink

Više od 100 bivših zaposlenih u Twitter-u podnelo je zahteve za arbitražu ili učestvuje u predloženim grupnim tužbama u vezi sa otpuštanjima. Najnovija runda otpuštanja mogla bi dodatno uticati na sposobnost Twitter-a da zaštiti ključne korisnike i da se pridržava propisa usred pojačanog nadzora kompanije nakon Musk-ovog preuzimanja. Twitter takođe nastavlja da se bori sa odlaskom mnogih svojih oglašivača, koji obezbeđuju većinu prihoda kompanije. Od 17. decembra, 72 od 100 najboljih oglašivača na Twitter-u pauzirali su reklamne kampanje na platformi.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,