BIZIT plus

Ne ignorišite Facebook-ov email o omogućavanju Facebook Protect

Ako ste primili mail u kom se tvrdi da je od Facebook-a, a od vas se traži da kliknete na link da biste omogućili Facebook Protect, i mislili da je u pitanju neželjeni mail ili neka vrsta phishing e-pošte, nećemo vas kriviti.

PCPress.rs Image

Legitimni email koji definitivno ne bi trebalo da zanemarite

Email u velikoj meri izgleda kao što biste očekivali da izgleda e-poruka za krađu identiteta ili prevara. Međutim, ispostavilo se da je ovo legitimni email koji definitivno ne biste trebali zanemariti. U emailu postoji krajnji datum za omogućavanje Facebook Protect-a, a kada taj datum istekne i niste uradili ništa, bićete blokirani sa svog naloga dok ga ne omogućite.

Za one koji su zbunjeni šta je Facebook Protect, to je u osnovi funkcija pokrenuta pre nekoliko godina dizajnirana da pomogne u zaštiti naloga političkih kandidata, ali je od tada proširena na druge korisnike. Neće svi dobiti ove emailove, jer prema Facebook-u ciljaju korisnike za koje veruju da imaju veći doseg od prosečnog na društvenim medijima, kao što su brendovi, uticajni ljudi, poznate ličnosti itd.

Pročitajte i:  Facebook 20 godina kasnije: Sporedna uloga u metaverzumu

Nećete izgubiti svoj Facebook nalog ako ga ne omogućite, ali u suštini ćete biti blokirani dok ne to učinite kada prođe krajnji datum, pa ako ste naišli na ovaj email, pogledajte ga i sledite uputstva.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: