Pinterest proširuje funkcije kupovine plaćanjem u aplikaciji

Pinterest nudi i personalizovane preporuke za kupovinu.

PCPress.rs Image

Pinterest postaje sve ozbiljnija e-prodavnica sa novim funkcijama. Platforma je izjavila da korisnici već duže vreme traže način kako da kupuju direktno na Pinterestu. Kako bi se korisnicima olakšala kupovina ova platforma je najavila uvođenje plaćanja unutar aplikacije. Trenutno je funkcija plaćanja u aplikaciji u beta verziji za neke Shopfy prodavnice u SAD-u.

Planira se širenje ove funkcije širom sveta. Kompanija je najavila i novu funkciju pod nazivom „Vaša prodavnica“. Ona predstavlja lični prostor za kupovinu gde se korisnicima pomaže prilikom kupovine u vidu preporuka kreatora i brendova na osnovu aktivnosti. Ova funkcija je takođe u beta verziji za američke korisnike.

Planira se i olakšavanje učitavanja kataloga na platformu i ažuriranje cena. Sa druge strane, korisnicima alatka za trendove treba da omogući da pregledaju podatke u realnom vremenu i saznaju više o svojim potencijalnim kupcima. Ova opcija je za sada dostupna u SAD-u, Kanadi i UK. Do kraja ove godine funkcija treba da bude proširena u svim državama.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: