BIZIT plus

Net++: Symantec kupuje PGP i GuardianEdge

symantec Symantec je 29. aprila 2010.g. objavio da je potpisao definitivni ugovor o preuzimanju, kupovini PGP Corporation i GuardianEdge Technologies, Inc. Ove akvizicije će omogućiti Symantec-u da poboljša zaštitu podataka dodavanjem kontrole vlasništva i enkripcije.
Sa širokim spektrom PGP-ovih proizvoda koji uključuju enkripciju za diskove, fajlove, foldere, mailove, mobilne uređaje i prenosne medije sa integrisanim rešenjem za centralizovano upravljanje, Symantec će raspolagati sa najširim spektrom alata za enkripciju za korisnike svih tipova – od najvećih preduzeća do malih i individualnih korisnika.
Nakon transakcije, Symantec namerava da priblii ključne funkcije i mogućnosti iz ponude obe kompanije uz standardizaciju na PGP-ovim alatima za upravljanje radi omogućavanja centralizovanog upravljanja pravilima, a zatim i integraciju u Symantec Protection Center, koji olakšava upravljanje informacijama pružajući korisnicima konsolidovani pristup podacima o pretnjama, zaštiti i bezbednosti uz operativni panel sa izveštavanjem.
Do okončanja akvizicije, Symantec, PGP i GuardianEdge će nastaviti sa dosadašnjim poslovanjem.

Izvor: Net++

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Kako da uklonite antivirus koji niste ni instalirali