Netflix: Borba oko deljenja lozinki se nastavlja

Netflix već neko vreme pokušava da stane na put deljenju lozinki, najpre među korisnicima koji ne žive pod istim krovom. Zarada je cilj svakog poslovanja, a deljenje istih naloga smanjuje broj korisnika.

PCPress.rs Image

Platforma je u prvom kvartalu 2022. godine izgubila oko 200 hiljada korisnika. To je prvi veliki gubitak u poslednjih deset godina, a eksperti procenjuju da situacija može još da se pogorša, te da se broj onih koji napuštaju Netflix popne na čak dva miliona. Zbog toga se traže sva moguća rešenja, pa je i deljenje lozinki došlo na red.

Još je pre nekog vremena moglo da se čuje da će oni koji svoje naloge dele s drugima za to morati da plate, a prema poslednjim vestima Netflix planira da naknadu poveća. Tako će oni koji na svoje profile budu dodavali korisnike koji ne žive u istoj kući morati da izdvoje još malo novca – za sada je to 2,99 dolara mesečno. Dakle ne radi se o sumi zbog koje će bilo ko trpeti, a opet je u pitanju iznos koji će značajno popraviti prihode platforme Netflix.

Pročitajte i:  Netflix vraća Black Mirror 2025 

PCPress.rs Image

Iz kompanije tvrde da ih deljenje lozinki usporava, jer ne stignu da zarade dovoljno za premijum sadržaje – nove filmove koji koštaju (u Kniwes Out nastavke je na primer uloženo oko 400 miliona dolara). Procenjuje se da se nalozi dele u oko 100 miliona domaćinstava, što nije malo. Ostaje da se vidi kako će korisnici reagovati na povećanje računa.

Izvor: Nerdist

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: