Top50 Glas publike

Osim Microsoft Teams-a nisu radile ni M365 usluge, centar administracije

Okruženje za saradnju Microsoft Teams doživeo je prekid rada, lišavajući nepoznati broj ljudi prilike da uživaju u video i/ili audio konferencijama ili da pristupe dokumentima.

Teams

Zapamtite: telefoni postoje, zgodni su za saradnju i obično rade

Čini se da je prekid bio globalan, ali Microsoft je možda imao malo sreće što se incident dogodio kada je radni dan bio gotovo gotov u SAD, a u Evropi noć. Većina reakcija koje Registar može pronaći je stoga iz azijsko-pacifičkog regiona. Microsoft je obavestio da su problemi sa timovima uklonili i druge usluge. Među njima je i centar za administraciju, gde Microsoft nudi informacije o prekidima rada. Softverski gigant je stoga preporučio posetu https://status.office.com/ radi novih informacija.

Na toj stranici se savetuje: „Desktop Teams aplikacija radi i preko nje se može uspešno prijaviti, iako su sve funkcije možda isključene, a korisnici mogu videti sledeću poruku: „Naišli smo na problem. Ponovno povezivanje…“ Korisnici koji koriste veb klijent mogu vidite poruku u kojoj piše „Operacija nije uspela sa neočekivanom greškom“. Najnovije informacije Microsoft-a  kažu „Preduzeli smo mere da preusmerimo deo saobraćaja kako bismo obezbedili izvesno olakšanje u okruženju. Očekujemo da će neki korisnici uskoro moći da pristupe pogođenim funkcijama.“

Pročitajte i:  Ministar Jovanović na konferenciji „Sinergija 22 – Speed IT up”

Podsećamo da starinski uređaji koji se zovu „telefoni“ i dalje postoje i da vrlo lako mogu da organizuju najmanje trosmerne razgovore. Oni koji posećuju kancelarije mogu takođe da razmotre „šetnju“ do „sobe za sastanke“ – objekta uspostavljenog sa izričitom svrhom da omogući interakciju timova ljudi.

Izvor: Theregister

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,