Netflix će naplaćivati “dodatnog korisnika” od sledeće godine

Sledeća faza Netflix-ovog višemesečnog obračuna sa deljenjem lozinki uskoro je pred nama. Kompanija je objavila da će naplaćivati dodatnu mesečnu naknadu korisnicima koji dele svoje naloge počevši od početka 2023. godine.

Netflix će naplaćivati “dodatnog korisnika” od sledeće godine

Netflix se bori sa padom broja korisnika na platformi

Ovaj potez je proširenje pilot programa koji se trenutno izvodi u Latinskoj Americi i koji naplaćuje dodatne naknade za korisnike van neposrednog domaćinstva koji koriste prijavu za pristup usluzi. Vest dolazi dok Netflix pokušava da vrati rast broja korisnika i smiri investitore nakon što je potvrdio da je izgubio pretplatnike ranije tokom godine. Uz pomoć Monster: The Jeffrey Dahmer Story i četvrte sezone Stranger Things, kompanija je u trećem kvartalu uspela da doda više od 2,4 miliona pretplatnika.

Za ljude koji žele da izbegnu te naknade, Netflix je predstavio alatku za migraciju naloga koja će preneti podatke o podračunu korisnika na njihovu novu, nezavisnu pretplatu. Pored toga, kompanija je nedavno najavila jeftiniji paket sa oglasima koji će koštati 7 dolara mesečno kada bude lansiran 3. novembra. Novi paket će biti dostupan u desetak zemalja, uključujući Veliku Britaniju, Kanadu i Meksiko, od 10. novembra.

Pročitajte i:  Netflix vraća Black Mirror 2025 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: