ERP 2024

Netflix će više svojih popularnih serija pretvoriti u video igre

Netflix čini korake da proširi svoju ponudu mobilnih igara. Uskoro će pretplatnici videti više serija koje je Netflix napravio u mobilnim igrama, prema izveštaju Wall Street Journala, poput Squid Game i Wednesday.

PCPress.rs Image

Netflix se još uvek traži u gejming industriji

Iako mobilno igranje igara nije sasvim novo za Netflix, oni još uvek pokušavaju da pronađu svoje mesto u poslovnom modelu kompanije. Trenutno, Netflix aplikacija podstiče korisnike da preuzmu i igraju igre poput Exploding Kittens: The Game ili Ghost Detective u prodavnici aplikacija u kojoj možete da igrate na platformi. Ali na kraju, Netflix pretplatnici će moći da igraju igrice direktno na svojim pametnim televizorima i računarima. Ovom guranju igara od strane giganta za striming prethodi nedavno izdanje namenske aplikacije kontrolera za iOS uređaje koja omogućava igraču da koristi svoj telefon kao gamepad sa uparenim TV-om.

Od početka, Netflix nikada nije naplaćivao svoje igre ili postavljao dodatne naknade u okviru svog domena igara. Da biste igrali na svom telefonu, potrebna vam je samo pretplata. I dok ne znamo da li će se to ikada promeniti u bliskoj budućnosti, Netflix-ov fokus na pravljenju igara zasnovanih na hit serijama mogao bi da pomogne u održavanju interesovanja za njih, posebno između sezona. Opklada na superpotrošače takođe bi mogla da odvede kompaniju na put kupovine igara.

Pročitajte i:  Google dodaje Max, Peacock i Angry Birds u automobile  

Do sada, Netflix nudi više od 70 igara na svojoj platformi i planira da ih proširi do kraja 2023. godine. Netflix će nastaviti da licencira igre koje se ne prikazuju kao što je Classic Solitaire.

Prošlo je manje od dve godine otkako je kompanija počela da se bavi mobilnim igrama, a ipak, Netflix je već postao igrač u indie izdavaštvu. I videli smo da je kompanija ispunila svoje obećanje o razvoju igara zasnovanih na hit serijama. Netflix Stories: Love is Blind, interaktivni naslov priče zasnovan na rijaliti televizijskoj seriji upravo je izašao prošlog meseca. Sada se čini da je spreman da se još više oslanja na igre.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: