BIZIT plus

Netflix izgubio milion korisnika u poslednjem kvartalu

Netflix je upozorio da bi mogao da izgubi više pretplatnika u drugom kvartalu ove godine nego u prvom, i to predviđanje se obistinilo — iako nije bilo tako loše kao što se očekivalo. Popularni servis striminga saopštio je da je izgubio skoro milion pretplatnika (tačnije 970.000) u drugom kvartalu. To je daleko više od pada od 200.000 članova u odnosu na K1, ali ne tako sumorno kao što je bila prognoza, od 2 miliona izgubljenih korisnika.

netflix

Neto profit od 1,44 milijarde dolara

Kompanija je pripisala nešto ružičastiji rezultat rastu pretplatnika „boljem od očekivanog“, posebno u oblastima poput Azije i Pacifika. U izveštaju se kaže da su ostvarili neto profit od 1,44 milijarde dolara uprkos smanjenoj bazi kupaca i nepovoljnim deviznim vrednostima za američki dolar. Neprijateljski devizni kursevi su posebno težak problem kada skoro 60 odsto prihoda dolazi izvan zemlje, rekao je Netfliks.

Medijski gigant očekuje preokret u trećem kvartalu, iako spor. Sada se predviđa da će dodati neto milion pretplatnika. Iako je to daleko od 4,4 miliona novih korisnika dodatih godinu dana ranije, ipak je ozbiljno poboljšanje u proteklih šest meseci. Snažan početak Stranger Things 4 mogao bi da pomogne — nostalgična serija je sada najgledanija Netflix-ova serija do sada sa preko 1,3 milijarde sati gledanja.

Pročitajte i:  Google dodaje ocene uz nove AI alate za kupce 

Netflix-ov plan oporavka će zvučati poznato. Kompanija i dalje polaže svoje nade u niži nivo sa podrškom za oglase koji bi trebalo da bude aktivan početkom 2023. godine i očekuje da će ga lansirati među zvezde oglašivačkog prostora. I dalje ostaje enigma na koji način će Netflix da se bori protiv deljenja naloga, i naplate dodatnih domova. Taj sistem zabrane bi trebalo da bude uveden tokom 2023. godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: