BIZIT plus

Netflix kupio svoj prvi game studio

Nakon što je nedavno najavio da ulazi u gejmerske vode, Netflix je napravio i prvi konkretan korak u tom pravcu. Naime, ovaj streaming servis je kupio Night School Studio, developerski tim koji stoji iza Oxenfree, intrigantne igre koja obiluje natprirodnim misterijama. Sada, kao deo Netflix-a, Night School Studio je potvrdio da će nastaviti sa razvojem Oxenfree 2 igre.

netflix

Igre po filmovima i serijama Netflix produkcije

U saopštenju koje je izdato povodom ove akvizicije navedeno je da Night School Studio želi da svoje narativne i dizajnerske aspiracije proširi kroz originalne igre, dok Netflix svojim pretplatnicima daje najkreativnije sadržaje koji drže pažnju miliona gledalaca širom sveta. Zato narativni gameplay Night School-a i Netflix-ova dokazana kreativnost predstavljaju prirodnu težnju za ostvarenje zajedničkih projekata. To bi, ako čitamo između redova, moglo da znači da će Night School Studio početi da razvija igre po filmovima i serijama iz Netflix-ove produkcije.

Inače, ova akvizicija je prvi korak u tom pravcu. Netflix je i ranije sarađivao sa različitim razvojnim game studijima, ali nikad do sada nisu stavili neku od tih kompanija pod svoje okrilje. Pretpostavljamo da će time Netflix pokušati da zadrži malo više kontrole nad igrama, pošto je nedavno neslavno prošao pokušaj saradnje sa Telltale Games studijom, zbog otkazivanja Stranger Things avanture, do kog je došlo zbog problema sa licenciranjem intelektualne svojine.

Pročitajte i:  Netflix ukida svoj najjeftiniji plan bez reklama u Kanadi i Velikoj Britaniji

Izvor: Kotaku

Facebook komentari: