Netflix: Ne otkazujemo uspešne serije

Netflix je već neko vreme na meti jer ukida serije bez ikakvog očiglednog razloga (osim Resident Evil, razlog je tu vrlo vidljiv) razloga, a iz kompanije kažu da to nije tačno i da se ništa nije prevremeno završilo a da je bilo uspešno.

PCPress.rs Image

Sve je više onih koji nove serije gledaju oprezno, budući da bi mogle da se završe pre nego što su počele. Izvršni direktori kompanije su nedavno progovorili o tome kako sve funkcioniše i zašto neke serije traju kraće od drugih. Tom prilikom su istakli da se nikada nije dogodilo da se neki uspešan sadržaj prevremeno završi, što znači da se serijama koje ciljaju malu publiku ne piše dobro. Valjda je zato sve više sapunica na platformi.

Serije za manju publiku mogu da funkcionišu samo ako imaju manje budžete – dakle za takve sadržaje se troši manje novca, dok je raskoš rezervisana za ono što gleda većina. Ako nešto može da se snima bez mnogo novca, onda može da traje zauvek – čak i kad je publika ograničena. Šteta što manjak novca utiče na kvalitet, pa se ionako mali broj gledalaca rasipa kad neka serija počne da izgleda jeftino.

Pročitajte i:  Google dodaje ocene uz nove AI alate za kupce 

Netflix stalno deli informacije s korisnicima, pa je tako na primer moglo da se zaključi da je Tiger  King dobio drugu sezonu (a bolje da nije) zato što je prva pogledana 64 miliona puta. Druge serije pak nestaju pre nego što se za njih čuje, a možda bi kasnije privukle vojske obožavalaca. Dešava se.

Izvor: IGN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: