ERP 2024

Netflix planira bolje i veće filmove

Netflix ima još jednu novu strategiju, a ovog puta se radi o originalnim filmovima – planira veće i bolje, što s druge strane znači manji broj naslova.

PCPress.rs Image

Poslednjih par godina se radilo obrnuto – Netflix se trudio da finansira što više filmova. Ukoliko je neko verovao da će film biti hit, kompanija je ulagala. Mnoštvo ipak ne garantuje kvalitet, pa platforma već neko vreme nije poznata po dobrim filmovima (svaka čast izuzecima). Možda je i to jedan od razloga što korisnici odlaze, pa je logično da oni koji su na čelu žele da promene neke stvari.

Tako se sada planira manji broj filmova, ali se tvrdi da će u pitanju biti ostvarenja koja će biti veća i bolja od dosadašnjih, samim tim i skuplja. To ne znači da će se na Netflixu naći mnogo blokbastera, već se radi o tome da će se umesto tri filma koji koštaju po 10 miliona dolara, praviti jedan od 30 miliona.

PCPress.rs Image

To negde ukazuje i na to da će se prednost davati onim autorima za čije se ideje veruje da bi mogle da ostvare komercijalni uspeh, što nije dobro za umetnost. Netflix, srećom, nije jedina platforma na svetu, pa će i „manje isplativi“ reditelji sigurno naći mesto za sebe.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Kad AI snimci završe u dokumentarnom filmu
SBB

Tagovi: ,