ERP 2024

Netflix problemi: Menjanje kanala za nove generacije

Iako postoji već neko vreme, Netflix pred sobom ima još problema za rešavanje, a pametne strategije su sada još neophodnije, budući da Apple TV + i Disney + servisi stižu u novembru.

PCPress.rs Image

Jedna od najčešćih pritužbi koje korisnici upućuju Netflix-u u vezi je sa potragom za sadržajima za gledanje, budući da se često dešava da se nakon skrolovanja kroz glavnu stranicu ne pronađe baš ništa. Neki ovu pojavu već nazivaju „menjanjem kanala za nove generacije,“ a sve se češće postavlja pitanje „Šta da se gleda kada se pogleda sve što vredi?“ Činjenica je da Netflix algoritmi ne nude uvek ono što određenom gledaocu odgovara, tako da potraga za odgovarajućim sadržajima zahteva mnogo strpljenja, ali i veštine.

PCPress.rs Image

Saveti za bolje iskustvo su različiti, pa se kreću od toga koje bi termine trebalo ukucati u polje za pretraživanje da bi se na listi pojavili dobri filmovi („sundance“ na primer), pa do toga da se pokuša sa novim servisima – Apple TV + stiže prvog novembra, a po ceni od 4,99 dolara, a Disney + istog meseca i to za 6,99 dolara. I jedan i drugi servis traže manje novca od Netflix-a, pa neki očekuju da i ovaj izađe korisnicima u susret, a ostaje da se vidi kako će se stvari odvijati, te koliko će konkurencija uticati na potrebe i iskustva korisnika.

Pročitajte i:  Netflix radi na Minecraft animiranoj seriji

Izvor: CheatSheet

Facebook komentari: