ERP 2024

Netflix ulazi u svet video igara

Netflix je već neko vreme opsednut video igrama, te se na platformi našao značajan broj serija koje su inspirisane popularnim gejming naslovima. Sada se ide još dalje, budući da kompanija planira sopstvene video igre već 2022. godine.

PCPress.rs Image

Iako Netflix još uvek nije zvanično potvrdio gejming diviziju, poznato je da je kompanija zaposlila eksperta iz kompanije EA, koji bi trebalo da vodi odeljenje za video igre. Njegovo ime je Mike Verdu, a razvijanjem video igara se bavi od sredine devedesetih godina prošlog veka.

Platforma je u poslednjih pet godina popularizovala sadržaje koji su nastali po ugledu na video igre, poput serija Castlevania, Dota 2, te The Witcher. Sopstvene video igre su logičan sledeći korak, ali eksperti upozoravaju da bi plan trebalo uzimati sa rezervom, budući da su mnogi gejming projekti propali – Google i Stadia su dobar primer za to.

Pročitajte i:  Kako uključiti novi tamni režim na mobilnom ili desktopu u Google Drive-u

Ostaje da se vidi hoće li plan zaživeti, te kako će se Netflix nositi sa cloud gejming servisima koji su već popularni, te drugim načinima distribucije video igara na koje su igrači već navikli.

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari: