ERP 2024

Neverovatno precizni 3D selfiji stižu na iPhone X

Bellus3D, kompanija koja stoji iza neverovatno precizne, i pomalo jezive, 3D selfi kamere, pronašla je svoje mesto na iPhone-u, a preko nove aplikacije koja dozvoljava skeniranje lica, bez potrebe za dodatnim hardverom.

PCPress.rs Image

Kompanija je tokom CES-a 2018 najavila svoju 3D kameru za skeniranje lica, koja bi trebalo da se pojavi ove godine, a po ceni od 499 dolara. Sa poslednjom odlukom Bellus3D izgleda menja pravac, te svoj softver nudi u okviru aplikacije za iPhone, i tako eliminiše prepreke koje bi mogle da nastanu usled potrebe za skupim hardverom.

Aplikacija je trenutno u beta verziji, a zainteresovani korisnici mogu da je provere na web-sajtu kompanije. Funkcioniše tako što korisnik okrene lice kameri, te glavu zarotira levo i desno dok aplikacija mapira lice, a tako što beleži 250.000 tačaka na osnovu kojih kreira konačnu sliku.

PCPress.rs Image

Još uvek nije jasno na koji način Bellus3D planira da ostvari dobit, kada precizni 3D skenovi postanu dostupni svima, pa se pretpostavlja da će tehnologiju dodatno razvijati, a kako bi ova u budućnosti mogla da se primenjuje u okviru drugih aplikacija, poput one za virtuelno šminkanje, ili čak video-igara u okviru kojih bi korisnici mogli da kreiraju avatare po sopstvenom liku.

Pročitajte i:  Apple će izraditi namensku aplikaciju za lozinke

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,