Računari i Galaksija

NFC tehnologije mogle bi biti razvijene u potpunosti do 2028. godine

NFC Forum, koji definiše standarde za NFC, otkrio je mapu puta za ključna istraživanja i planove za NFC do 2028. Očigledno, jedan od glavnih prioriteta za budućnost tehnologije je povećanje njenog dometa.

PCPress.rs Image

Cilj standardizacija korišćenja NFC tehnologija

U ovom trenutku, NFC radi samo ako su dva omogućena uređaja na udaljenosti od 5 milimetara jedan od drugog, ali grupa kaže da trenutno ispituje opsege koji su četiri do šest puta veći od trenutne radne udaljenosti. To je najviše 30 milimetara, ali bi moglo da omogući brže transakcije i manje neuspešnih u celini, budući da veći domet takođe znači da postoji niža preciznost za poravnanje antene.

Pored toga, forum želi da poboljša trenutnu NFC specifikaciju bežičnog punjenja od 1 do 3 vata. Pametni telefoni koji podržavaju NFC mogli bi imati moć da služe i kao uređaji na prodajnom mestu u budućnosti. Apple-ova funkcija Tap to Pay već omogućava vlasnicima iPhone-a da koriste svoje telefone kao terminale za plaćanje. Ali standardizovana mogućnost bi omogućila većem broju ljudi da koriste svoje uređaje za pružanje plaćanja za svoja mala preduzeća i prodavnice.

Pročitajte i:  Apple razmatra ukidanje ograničenja za NFC tehnologiju u Evropi

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: